HALK54.COM/Hüseyin CUMALI’nın özel haberi 

Sağlıkta ilk operasyon tarihi geçen 12 Ekim idi. İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize (KOM) Daire Başkanlığı koordineli 28 ilde düzenlenen Çekirge Operasyonu kapsamında yakalaması olan 70 kişiden 66’sı polis tarafından yakalanmıştı. Yakalanan ve emniyette işlemleri tamamlanan ilk etapta 26, ardından 24 şüpheli sevk edildiği adliyede serbest kalmıştı. Sorgusu süren 16 şüpheli, 15 Ekim sabah saatlerinde geniş güvenlik önlenmeleriyle Zonguldak Adliyesi'ne sevk edilmişti. 

BİLEKLERİNİ KESMİŞTİ
Şüpheliler savcılıkça alınan ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, Çekirge Çetesi lideri olduğu ileri sürülen Bedirhan Y., Eray Ş. ve Özlem T. hakkında tutuklama kararı çıkmıştı. Kararı duyan Bedirhan Y. lavaboda fayans ile bileklerini kesmeye çalışmış, kanlar içinde kalan çete lideri polis ekipleri eşliğinde Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 

TUTUKLANDILAR
Devam eden duruşmada diğer şüpheliler Ceyhun Ç, Fatih A., Savaş K, Süleyman Y. ve Hüseyin Ç. hakkında da mahkeme heyeti tutuklama kararı verirken, tutuklanan 7 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. Hastanede tedavisi süren çete lideri Bedirhan Y.'nin tedavi altına alındığı ve tedavisinin ardından cezaevine gönderildi. 

SAKARYA AYAĞI!
Öte yandan Zonguldak Merkezli yapılan baskınlar sırasında Sakarya’nın önemli bir ismi olan uzman doktor Ahmet K., yine hayli tanınmış bir uzman doktor olan Mehmet Hanifi A., bayan eczacı Özlem T. ve sağlık çalışanı Fatih A. isimli şüpheliler 12 Ekim günü Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize (KOM) Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

HASTANE ORTAĞI İDİ
15 Ekim günü bütün şüphelilerle birlikte adliyeye sevk edilen Uz. Dr. Ahmet K. ile Uz. Dr. Mehmet Hanifi A. adliyede serbest kalırken, Eray Ş. İle bayan eczacı Özlem T. hakkında tutuklama kararı çıkmıştı. Sakarya’da bulunan özel bir hastanenin bir zamanlar ortağı olan, hastanenin satılmasıyla birlikte Adapazarı il merkezinde bulunan bir tıp merkezinde çalışmaya başlayan Uz. Dr. Ahmet K.’nin gözaltına alınması şehirde bomba etkisi yaşatırken, yine hayli ünlü olan Uz. Dr. Mehmet Hanifi A.’nın da polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınması başka sağlık camiası olmak üzere herkese şok yaşatmıştı. 

HASTANEDE BÜYÜK YOLSUZLUK İDDİASI
Geçen Ekim ayında yaşanan Zonguldak Merkezli bu olay sonrasında sağlık camiası büyük şok yaşarken, 2. dalga şok geçtiğimiz günlerde geldi. İddiaya göre Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı birimlerde yolsuzluk iddiasıyla polis harekete geçti. Yapılan çalışmayla birlikte İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Hastane Müdür Yardımcısı E.S. ile sağlık memuru B.P. gözaltına alındı.

VE SERBEST KALDILAR
Bakanlığın soruşturması kapsamında açığa alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Hastane Müdür Yardımcısı E.S. ile sağlık memuru B.P. ilgili olarak bu kez Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu. Başsavcılığın itirazı üzerine yeniden hakim karşısına çıkan İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Hastane Müdür Yardımcısı E.S. ile sağlık memuru B.P., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ŞOK İDDİALAR VAR
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bu flaş olayla birlikte sağlık camiası 2. şoku yaşadı. Peş peşe yaşanan “zimmet”, “görevi kötüye kullanma”, “evrakta sahtecilik” gibi suçlamalarla sarsılan Sakarya sağlık camiası yaşanan 2. şokla birlikte “ne oluyoruz” sorusunu sormaya başladı. Özellikle Pandemi ile birlikte her biri ülke genelinde kahraman ilan edilen sağlık çalışanlarının böylesine iddiaların odağında olmasına büyük üzüntü duyan sağlık çalışanları, yüce ve bağımsız Türk Adaleti’nin yapacağı yargılamalar sonrasında nihai kararı vereceğine inanıyor.