HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ'ın özel haberi
Serdivan'da oluşturdukları atölyede fincan üretimi yapan iki girişimci, ürettikleri el emeği fincanları Avustralya, arap ülkeleri ve Avrupa'ya ihraç ediyor. Altın kulplu fincanlarında bulunduğu fincanları üreten genç girişimciler siparişlere yetişemiyor. 

Yaptıkları ürünlerin patentiyle birlikte kendi tasarımları olduğunu belirten Cüneyt Şen, "Çamurlar bize toz olarak geliyor ardından biz buna sıvı karıştırıp döküm çamur haline getiriyoruz. Sonra atölyemizde kalıplara döküyoruz. Sonra kulp takacaksak kulplarını takıyoruz sonra kurumaya bakıyoruz. Daha sonrasında ürünler ilk pişirimi alıyor, sonra bir daha sırlanıyor sonra bir daha pişiyorlar. Sırdan sonra altın dekoru yapacaksak altın dekoru yapıyoruz, yapmayacaksak ürün stabil hale geliyor. Tasarımlarını biz yapıyoruz. Ayrıca hepsi bizim için patentli ürünler." dedi.

Ağırlıklı olarak fincan üretimi yaptıklarını dile getiren Selin Akar Abuç, "Talepler doğrultusunda şuan ağırlıklı olarak fincan üretimi yapıyoruz. Talepler doğrutulsunda ilerliyoruz. Bunun dışında yemek setleri, lavobolar, duvar panoları gibi özel ürünlerde tasarlıyoruz. Çamurlarımızı toz halinde alıyoruz. Toz halinde gelen çamurumuz hazırladığımız kalıplarla gövdelerini şekillendiriyoruz. Bu yaklaşık 2 haftayı buluyor. Tamamen el işçiliği diyebiliriz. Ürünlerimizin her birinde son şekline gelene kadar el emeği var. Ürünlerimizi 1000 derece fırınlıyoruz 2 defa ve birer gün fırında kalıyorlar. Son aşamada ise altınlıyoruz. Ürünlerimizde 24 ayar gerçek altın yaldızı kullanıyoruz. Diğer boyalar gıdaya uygun değil. Bu sebeple ürünlerimizde altın ağırlıklı çalışıyoruz. Türkiye'de de birkaç mağazamız mevcut. Yurtdışına da ürün gönderiyoruz. Şuan instagram üzerinden bizi bulup iletişime geçiyorlar." dedi.

Ürünleri hazırlarken özellikle gıdayla temasında hiçbir şekilde zehirlenme yollarına sebep olmayacak ürünler aldıklarını ifade eden Selin Akar Abuç, "Piyasada çok fazla ucuz ürün satılıyor. Mağazalara gittiğinizde çok uygun fiyatlara ürünler alabilirsiniz. Özellikle de Çin'den gelen ürünlerin kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. Çünkü tüketici olarak gıdaya uygun olup olmadığını inceleyemiyorsunuz. Onun için yerli malı ürünler kullanmanızı öneriyoruz." dedi.