//Selen Saatli-Esra Solmaz'ın haberi//

Sakarya, koronavirüs risk haritasında Marmara Bölgesi'nde yüksek riskli iller arasında bulunuyor. Yüksek risk anlamını ifade eden turuncu renkte bulunan Sakarya'da şuanda yüzde 62 olan aşılama oranı yüzde 65'i aşması durumunda orta riski ifade eden sarı renge dönecek. Aşılama oranı yüzde 75'e ulaştığında ise koronavirüs risk haritasında Sakarya'nın rengi maviye dönüşecek.

Bu kapsamda şehirde salgınla mücadelede aşı seferberliği sürerken, Halk54.com ekibi Çark Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlara aşı ile ilgili görüşlerini sordu. Halk54.com mikrofonlarına konuşan bazı vatandaş ve esnaflar aşılarını olduklarını ve aşı olmayanlara da kısıtlama getirilmesi gerektiğini belirtirken, bazıları ise aşıya inanmadıklarını ve küçük nedenlerden dolayı aşı olmayacaklarını söyledi. 

Öte yandan Çark Caddesi esnafı ve çalışanlarının yüzde 90'ının aşılandığını belirten Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği (CADDER) Başkanı Kemal Turgaç, "Kovid-19 aşısının yapılması baskı altında olursa ters tepki alacağını, aşıya karşı olanların eline de koz vereceğini düşünüyorum. Bunu daha akılcı bir yöntemle çözülmesi gerekiyor. Aşıya insanların ne kadar çok önemli olduğunu tekrar tekrar anlatmamız gerekiyor. Çark Caddesi'nde personel aşılama oranı yüzde 90'ları buldu şuanda. Belki yüzde 10 kadarı olmamış olabilir. Biz en riskli bölgedeyiz, esnaf ve çalışan arkadaşlarımız bu konuda bilinçliler. Bizim Çark Caddesi'nde aşı ile ilgili bir problemimiz yok." diye konuştu.