//Nurettin Eryılmaz//

Kanlı olay, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yaşandı. İddiaya göre komşusunun köpeği tavuklarına doğru koşan Mevlüt Bilgen, tavuklarını kurtarmak için köpeğe bir sopa attı. Attığı sopayla birlikte komşuları Mevlüt Bilgen’e tepki gösterdi. Olay sırasında tansiyon anbean yükselirken, iddiaya göre öfkeli komşulara baba Mevlüt Bilgen’in oğlu Vural Bilgen ‘sakin olalım’ uyarısında bulundu. Ancak öfkeli komşularla çıkan tartışma bir anda kavgaya dönünce sopaların kullanıldığı olay sırasında Bilgen ailesi hastanelik oldu. 

Yaşanan olayı hasta yatağında anlatan Bilgen, “Komşumun avlusundaki köpek, onların kapısından çıkarak bizim tavuklara doğru yöneldi. Babam da o an sokaktaydı.Köpeğe engel olmak için bir sopa fırlattı. Komşular buna tepki gösterdi. O ara ben o arkadaşları uyardım ve ‘Sopa fırlatmada bir şey yok, uzatmayın kavgaya gerek’ yok dedim. Ama arkadaşlar anlamadı, anlayış göstermedi. Bana bir saldırıda bulundular. 3 kişi bana saldırdı. Annemi ve babamı da darp ettiler. O saldırıdan sonra ben baygınlık geçirdim, sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

Hastanede taburcu olan ve evde halen tedavisi süren Vural Bilgen, “Beni hastaneye götürdükleri ilk gün yoğun bakımda yatmışım. 1 gün yoğun bakımda, 2 gün normal serviste yattım. Kafamda 3 yerde kanama var. Elmacık kemiklerimde ve burnumda kırık var. Dudaklarım patladığı için dikişli. Bir insan bir insana bunu yapamaz. Bu insanlık dışı bir şey. Sopalarla beni dövdüler Orada ben bayılmışım, başıma kimse gelmese beynimde kanama olduğu için iç kanamadan ölebilirdim” diye konuştu. 

Anne Fatma Bilgen ise "Çocuğumu çok kötü darp ettiler, çocuğumu kurtaramadım. Kocam köpeğe kışt dedi, başka hiçbir şey yok. Benim çocuğumu öldürülesiye kafasına vura vura bu hale getirdiler. Ben onları devletim ve Allah'ıma bırakıyorum. Vicdan azabı çekiyorum, ben çocuğumu kurtaramadım. Beni de darp ettiler, rapor aldım" dedi.

Oğlunun öldüresiye darp edildiğini söyleyen baba Mevlüt Bilgen, "Hanım ve oğlumla kapının önünde oturuyorduk. Buradan bir köpek geçti, onu yabancı sordum. Onların köpeği olduğunu bilmiyorum. Köpeğe kışt dedim, köpek gitti. Daha sonra ağır küfürler ederek 'benim köpeğime sen nasıl kışt diyebiliyorsun' dedi. Hepsi kapıma geldi. Eşim ve beni dışarıya çekip oğlumu öldüresiye darp ettiler. Köpek bu olayın bahanesi" dedi.

Eşini darp eden komşularının en ağır cezayı almaları mücadele edeceğini ifade eden Vural Bilgen'in eşi Nurcan Bilgen, "Ben olay yerinde yoktum, hastaneye test vermeye gitmiştim. Döndüğümde eşimi yerde o şekilde görünce tanıyamadım. Ben bunu neden yaptınız diye sorduğumda 'Ailecek hak ettiniz, bu daha başlangıç' diye tehditlerine devam ettiler. Ben o 3 kişiden şikâyetçiyim, şikâyetimden de asla vazgeçmeyeceğim. En ağır cezayı almaları için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.