Görenlerin “yok artık” dediği görüntüye Halk54.com ekibi ulaştı. Sapanca Eski Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer zamanın da Sapanca Gölü kıyısında yapılan “Uzunkum Park” tesislerine gölden izinsiz su alındı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (SASKİ) sormadan göle sokulan boru kuraklıkla birlikte ortaya çıktı.

Uzunkum Park Tesisleri’ne izinsiz alınan su borusunu gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Kuraklık nedeniyle suların çekilmesiyle göl çevresinde çok sayıda su borusunun ortaya çıktığını belirten vatandaşlar, “Sular çekildi, kaçak su boruları bir bir ortayla çıktı. Biz bu borulara tepki gösterirken Sapanca Belediyesi’nin böyle bir yola başvurması gerçekten çok üzücüdür. Her gelen gölü bir boru sokarsa ve su çekerse bu gölün hali ne olur” diye sordu.

Bilindiği gibi Sapanca Belediyesi eski Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer döneminde Sapanca Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan araziye ‘Uzunkum Park Tesisleri’ adında bir mesire yeri yapmıştı.