//Şevval Geçin//

Sapanca Belediyesi Başkanı Özcan Özen’in “Kent Meydanı projesi” kapsamında halkevinin yıkılması konusunda karşı çıkmak amacıyla CHP meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi. Meclis Üyesi Müjgan Gençer, Halk Eğitim Merkezi’nin yıkılması tarihe yapılan bir darbe olduğunu vurguladı.

TARİHİ GEÇMİŞİ

Halkevi’nin tarihinden bahseden Gençer, “Şu anki halk eğitim merkezi o günün yaşamış büyüklerimizden Remzi Odabaş oranın temelini atılmasında büyük katkıları olan biri. Kendisinin oğlu Necdet Odabaş ile imza standımızda geldiği gün bize yıllarından bahsetmişti. Harf inkılabıyla birlikte 1930'lar da başlanan bu bina 1942 yılında halk evi olarak tamamen faaliyete geçmişti. Daha sonra Sapanca'daki gençler o dönemler burayı ortaokul halinde değerlendirilerek bina büyütülüp hizmet vermeye başlıyor. 1952 yılında ortaöğretime, daha sonra lise son halinde ise halk eğitim merkezi olarak faaliyet gösteriyor” dedi.

2000 İMZA TOPLANDI

Halkevi'nin yıkılmaması için 2000 bin civarı imza topladıklarını belirten Gençer, “Sapanca Belediyesi'nin eski Başkanı Aydın Yılmazer buranın yıkılarak meydan ve otopark yapılmak üzere meclisten böyle bir projeyi geçiriyor ve bu onaylanıyor. Sonraki seçimlerde Özcan Özen seçiliyor. Şimdi ise Özcan Bey ‘Burası benim seçim vaadim önceki yönetimden kalan proje’ diyerek bunu uygulama savunması içerisinde. Burası 80 santim kalınlığında yapılmış harika bir bina. Burası tarihi eser bir bölge. Bütün Sapancalıların alın teri ile yaptığı bir bina. Bizler buranı yıkılmaması için imza kampanyası başlattık ve 2000 civarında imza topladık. Ardından belediye başkanına çıkarak buranın yıkılmamasını otoparkın yine de yapılabileceğini söylememize rağmen şu anda ısrarla yıkmak istediğini söyledi. Şimdi işe binanın çatısından yıkılmaya başlandı” ifadelerini kullandı. Gençer, Halk Eğitim Merkezi’nin yıkılması tarihe yapılan bir darbe olduğunu vurguladı.