//Nurettin Eryılmaz-Dilan Anahtar//

Son dönemde elektrik ve doğalgaza gelen üst üste zamlar, vatandaşların sobaya olan ilgisini arttırdı. Kabaran doğalgaz ve elektrik faturalarıyla karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, hem ısınıp hem yemeğini pişirebileceği sobalara yöneldi. 

Pek çok evde soba kurulmaya başlanırken, vatandaşlar hem gelen zamlar nedeniyle hem de evi daha iyi ısıttığı için sobayı tercih ettiklerini ifade etti.

Serdivan ilçesi Yazlık Köprübaşı Mahallesi'nde yaşayan Sevda, Emine ve Selma Çamoğlu, ekonomik nedenlerle doğalgaz bağlatamadıklarını, soba ile ısındıklarını söyledi. 

"SOBA EVİ ÇOK İYİ ISITIYOR"
Kurdukları kuzine sobanın üzerinde yemek pişirdiklerini aktaran Çamoğlu ailesi, "Hem ev ısınıyor hem de kuzine soba üzerinde yemek pişiyor. Çay suyu ısıtıyoruz. Fırında patates pişiriyoruz. Soba hem odun hem de kömür ile yanıyor. Doğalgazı eve bağlatamadık. Doğal gazın sıcaklığı evi ısıtmaz, yüksek fatura gelir. Soba evi çok iyi ısıtıyor" diye konuştular.

"DOĞALGAZ SOBASI KURDUK, FATURALAR DÜŞTÜ"
Evine doğal gaz sobası kurduran Neriman Ayhan "Doğal gaz ile ısındığımız evde 300-400 gibi yüksek faturalar gelmeye başladı. Bizde evimizin salonuna doğalgaz sobası kurdurduk. İyi de ısınıyoruz, faturalar da düştü." diye konuştu.

"DOĞALGAZ, SOBA GİBİ ISITAMIYOR"
Serdivan ilçesi Yazlık Köprübaşı Mahalle Muhtarı ve İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can, yükselen doğalgaz faturaları nedeniyle az bir kesimin doğal gaz sobası ya da kömür sobasına döndüğünü ifade etti.

Semtte doğalgaz bağlatamayan 100 hanenin halen soba ile ısındığını söyleyen Fikret Can, "Sosyal yardımlaşma ailelerin kömür ihtiyaçlarını karşılıyor. Ben evimde doğal gaz kullanıyorum, sobanın ısıttığı gibi ısınamıyorum" diye konuştu.