//Nurettin Eryılmaz//

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Hilmi Kayın İş Merkezi'nin deprem görmüş ve hasar almış bir bina olduğuna dikkat çekerek, "Kentsel dönüşüm kapsamında burası riskli alan ilan edilebilir. Bu ressen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da belirlenebilir yada bakanlığa müracaat edilerek burasının riskli alan ilan edilmesi istenilebilir. Sanırım bununla ilgili bir çalışma gündemde" ifadelerini kullanmıştı.

Hilmi Kayın İş Merkezi'nin kentsel dönüşüm projesi ile gündeme gelmesinin ardından Halk54.com editörleri, Hilmi Kayın İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Toçoğlu'na ulaşarak, konuyla ilgili görüşlerini aldı.

GÜÇLENDİRME ONARIMI İÇİN 600 BİN DOLAR HARCANDI
Proje ile ilgili henüz kendileriyle görüşülmediğini kaydeden Toçoğlu, Hilmi Kayın İş Merkezi'ni yıkmanın kolay olmadığını ifade ederken, binanın zemin güçlendirme onarımı için 600 bin dolar harcadıklarını belirterek Hilmi Kayın İş Merkezi'nin şehrin en sağlam binası olduğunu sözlerine ekledi.

"ŞEHRİN EN SAĞLAM BİNASI
Toçoğlu, "Ben bugüne kadar herkesin duasını alan işler yaptım. Bundan sonra da kimsenin bedduasını alacak bir işin içinde olmam. Herkes bir şey konuşuyor. Orada 260 mülk sahibi var. Nasıl bir proje var, bizimle henüz görüşülmüş değiller. Gelirler, mülk sahipleri bir araya geliriz, konuşuruz. Ama burayı öyle yıkmak kolay bir şey değil. Zamanı gelince bizde konuşuruz.  
Hilmi Kayın İş Merkezi binasının ve zemin güçlendirilmesi onarımı için biz 600 bin dolar para harcadık. Şehrin en sağlam binasıdır.” diye konuştu.