HALK54.COM/Hüseyin CUMALI’nın özel haberi

BALABAN’A TEŞEKKÜR
Bir oda başkanının dua ettiği bir oda başkanının kınadığı iddialar zinciri TV 264 ekranlarında geçen Cuma günü canlı yayında gündeme geldi. Aldığı yardım ve zekatları canlı yayında bir bir anlatan Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, “Benim her dediklerim ziyadesiyle, yüzde 80’i yapıldı. Bakın Esnaf Kefalet ilgili oraya gelemedik. Buradan söyleyeyim, isimde verebilirim. Hayri Balaban, Başkan Hayri Balaban’a Esnaf Kredi Kefalet başkanına buradan şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KREDİ NOTU ESNAFA BİLE
Konuşmasını sürdüren Başkan Haluk Hacıoğlu, “Bizim için ne yaptı! Olmayanları başardık. Hatta bugün krediyle ilgili yine bir şey yaptı. Mesela adam (esnafın) kanun gereği kredi puanı 1600’dür. Kredi çekmek için 1600 puan lazım. Bakın 1300-1200 puanları olanlara dahi 50 milyar (bin) efendime söyleyin, onun en azından 20-25 binini kredi olarak verdi. Esnafın gönlünü yaptı. Berberler için bunu yaptı. 156 esnafımız kredi aldı” diye konuştu.

BAŞKAN AK: KINIYORUM
Sakarya Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Ali Ak için ‘ Ali başkanında esnafı kredi aldı’ sözü üzerine ise ortalık karıştı. Başkan Ali Ak canlı yayında, “Biz almadık. Eğer Hayri Balaban esnaf ayrımı yapıyorsa biz onu kınıyoruz. Kusura bakmayın” diye cevap verdi. Bunun üzerine Başkan Hacıoğlu, “Onu ona söyleyeceksiniz. Benim bir alakam yok” deyince Başkan Ak tekrar, “Hayri Balaban benim üyemi de hiç döndürmedi ama olmaz” diye tepkisini dile getirdi.

TOKUŞ: İCRA TAKİBİ VAR İSE
Konuşmasına devam eden Başkan Haluk Hacıoğlu, “Bize bunu verdi. Allah Razı olsun. Bunu bize yaptı. Halen bunu yapıyor. 156 esnafımıza kredi verdi. Pandemi sürecince kredi aldık. Devletimiz varlık fonuna devredilen kişilere bile 25 bin lira kredi verdi. Bunu ispat edebilirim, getiririm size” deyince bu kez de gazeteci Zafer Tokuş, “Ben size bu noktada katılmıyorum. Eğer almışsa da bir sıkıntı vardır” dedi.

HACIOĞLU: ÖRNEK GÖSTERİRİM
Gazeteci Tokuş, “Varlık Fonu bankalar batık kredisini varlık fonlarına satıyorlar. Bunlarda icra takibiyle paraları tahsil ediyor. Varlık fonuna düşen birinin kredi almasına katılmıyorum. Almışsa da hangi banka vermiş!” demesi üzerine Başkan Haluk Hacıoğlu, “Örnek veririm. Hatta beyi bizde eşi ise Başkan Ali Ak’ta üye olan var “dedi. Canlı yayında gündeme damgasını vuran bu gelişme sonrasında ise Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban’ın kredi puanı düşük olan hangi esnafa kredi verdiği geldi.

KİMLER KATILDI!
Gazeteci Zafer Tokuş’un sunduğu gazeteci Hüseyin Cumalı ile Gazeteci Hakan Turhan’ın katıldığı program bu hafta Serdivan’da bulunan ‘Gönül Kahvesi’nde Pandemi kurallarına göre yapıldı. Saat 21.00’de başlayan programa Sakarya Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Ali Ak, Sakarya Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Yardımcısı Özlem Akyel, Sakarya Berberler Odası Başkanı  Haluk Hacıoğlu, Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Cevat Demir, Adapazarı Katlı Pazar Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hocalar, esnaf temsilcileri katıldı.