Sakarya’nın tek uydu kanalı olan TV 264 ekranlarında Toyota Sandıkçı sponsorluğunda Cuma akşamları yayınlanan ‘Gazeteciler Soruyor’ isimli tartışma ortam gerildi. Pandemi ve Pandemi ile birlikte esnafın içinde bulunduğu durumun tartışıldığı programda Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, üyelerinin büyük bir sıkıntı olmadığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bir çok yerden yardım aldığını belirten Başkan Hacıoğlu canlı yayında kalem, kalem aldığı yardımları sıralamaya başladı.

HER KAPIYI ÇALDIM

Pandemi sürecinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 19 kalem yardım aldığını ve halen almaya da devam ettiğini belirten Hacıoğlu, üyeleri için yapmayacağı iş olmadığını dile getirdi. Başkan Hacıoğlu, “Ben oda başkanıyım. Her kesimden yardım alıp bu Pandemi sürecinde esnafıma dağıttım. Yardım kolileri aldım, erzak aldım, zekat aldım ve hepsini dağıttım. Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, AK parti Sakarya İl başkanı Yunus Tever ve bize yardım eden herkese teşekkür ederdim. Ben yardım alırım, esnafım için toplarım. Pandemi sürecinde bunu yaparım” dedi.

MESAİ SIKINTISI

Üyelerinin bir tek saat sıkıntısı olduğunu belirten başkan Hacıoğlu, “Benim esnafımın Bağ-Kur ve Sigorta borcu dışında tek sıkıntısı mesai saatledir. Şu anda saat 10.00 ile 20.00 arasında işyerlerini açıyoruz. Bu bizim için çok büyük sıkıntı oluyor. Biz, mesai saatlerinin en azından sabah 08.00 ile 21.00 arasında olmasını istiyoruz. Çünkü vardiyasından çıkan, işyerine erken gelenler sıkıntı yaşıyor. Biz de sıkıntı yaşıyoruz. Erken açarsak hem sıkışma olmaz, hem de hizmet ağımız genişler. Bunun dışında sıkıntımız yok” diye konuştu.

HER KAPIDA YATMIŞSINIZ!

Para, zekat, hediye çeki dahil Pandemi sürecinde almadığı yardım kalmayan Başkan Haluk Hacıoğlu’nu canlı yayında gazeteci Hüseyin Cumalı tebrik etti. Ancak kadın kuaförleri ile güzellik salonları işletmecilerinin berberler kadar yardım alamadığını belirten Sakarya Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkan Yardımcısı Özlem Akyel, “Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Herkesin kapısında yatmışsınız. Güzel anlamda söylüyorum. Bende isterdim birilerinin kapısında yatayım ve camiam için bir şeyler yapayım. Ama taşıma suyla değirmen dönmez. Bunlar anlık karnınız doyar!” dedi.

İLİŞKİLERİM İYİDİR!

Başkan Yardımcısı Özlem Akyel, “Büyüklerimizden kalıcı işler istedik. O işyerin peşine düştük. Biz devlet büyüklerimizden kalıcı işler istiyoruz. Haluk beyin anlattıkları seçim propagandası gibi oldu. Ayrıca bizim üyelerimiz bunları görmedi. Bu yardımları alamadı. Bu yardımları bize niye yapmadılar sizin ne meziyetiniz var söyler misiniz ?” diye sordu.  Bu soru üzerine Başkan Hacıoğlu, “İlişkilerimi iyi tuttum beyefendi oldum'' dedi. Akyel ise, 'Ne yani ne demek istiyorsunuz bize ne olduk?'' ifadesini kullandı.

BİZ DİLENCİ DEĞİLİZ

Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, “Pandemi döneminde ilişkilerimi iyi tuttum. Zekatta aldım, yardımda aldım” sözleri üzerine Sakarya Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Ali Ak, “Benim meslektaşlarım dilenci değil” deyince ortalık karıştı. Başkan Ali Ak, “Şimdi beni konuşturacaksınız. Ben kimsenin ayağına gitmem. Sorunum var ise birlik başkanına giderim. Benim meslektaşlarım dilenci değil. Benim meslektaşlarım sanatı yapar. Zekat konusuna gelince beni biri aradı ama ben kendisini bozdum. Bizler dilenci değiliz” dedi.

ŞAKŞAKÇILIK

47 yaşında olduğunu söyleyen oda başkanı Hacıoğlu, şakşakçılık yapmadığının altını çizdi. Bu laf üzerine de araya giren Gazeteci Cumalı, bu işte bir şakşakçılık var ifadesi sonrası Hacıoğlu'nun sözü yine stüdyoyu karıştırdı. Gazeteci Cumalı'nın 'Şakşakçılık var bu işte!' söylemi sonrası Başkan 'Hacıoğlu söz alarak ''Köprüyü geçmek istiyor musunuz?'' ifadesi sonrası gazeteci Zafer Tokuş'un tepkisi ile karşılaştı. Bu laf üzerine ortalık gerilirken başkan Hacıoğlu, sözünü gemiyi yürütmek istiyorsak ifadesi olarak değiştirdi.