HALK54.COM/Emre ÇATAL'ın özel haberi
Hafta sonları yamaç paraşütü tutkunlarının buluştuğu Serdivan Kırantepe geçen gün yine dopdolu bir gün yaşandı. Aileleriyle birlikte tepeye gelen yamaç paraşütü tutkunları ile güzel bir gün geçirmek isteyenler tepede buluştuğu o anlarda gökyüzünde görsel bir şov vardı. Akşam saatlerine kadar süren bu tablo havanın kararmasına yakın yerini tedirginliğe bıraktı.

DİZLERİ ÜZERİNE DÜŞTÜ
Bir yandan hava kararırken, bir yandan rüzgarın kesilmesiyle iniş yapmak isteyen yamaç paraşütü kullanan bir kadın güçlükle piste indi. İniş sırasında dizlerinin üstüne düşen kadın  paraşütçü ayağa kalkarken, kendisi gibi hafta sonunu havada geçiren bir başka bayan paraşütçü o kadar şanslı değildi.

AĞAÇTA ASILI KALDI
Bir yandan rüzgar, bir yandan karanlık, bir yandan paraşütçülerin indiği alan kalabalık olması nedeniyle Kırantepe’ye inemeyen kadın paraşütçü tepe yerine Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan açık alana inmek istedi. Kazımpaşa Caddesi Selahiye Girişinde tarlaya doğru inişe geçen paraşütçü havanın iyice kararmasıyla birlikte ağaçlara takıldı.

ARKADAŞLARI İNDİRDİ
Tarladaki arkadaşları ağaçta asılı kalan kadın paraşütçüye yardım etmek için harekete geçti. Sakarya Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinden yardım isteyen paraşütçüler, ağaçta asılı olan arkadaşlarını bir süre sonra ağaçtan indirmeyi başardı.  

İŞİMİZ CANLI KURTARMAK
Olay yerine kısa süre sonra gelen ve ağaçta asılı kalan kadın paraşütçünün indirildiğini gören merdivenli itfaiye aracındaki ekip olay  yerinde ayrılmak istedi. Ancak paraşütçüler  ‘Ağaçta kalan paraşütü indirin de öyle gidin’ teklifi üzerine görevli itfaiye ekibi ‘Biz buraya ağaçta kalan paraşütçü için geldik. Ağaçtaki paraşütü indirmek bizim görevimiz değil” dedi.

VİCDANİ SORUMLULUK
Paraşütçülerin “Ne var ağaçtaki paraşütü indirseniz! Elinizde mi kalır” sözü üzerine itfaiye ekibi nöbetçi yüksek merdiven ekibi olduklarını ve şehirde olası bir yangında kendilerinin gitmesi gerektiğini belirterek, “Paraşütü indirmek kolay ama biz burada çalışırken olası bir yangında çatıda kalan bir kişinin sorumluğu ve vicdanı boyutunu taşıyamayız” diyerek olay yerinden ayrıldı.