HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ'ın özel haberi 

HENDEK’TE NE OLMUŞTU!
Kanlı olay geçen 1+2 Temmuz gece yarısı Hendek Osman Yılmaz Caddesi’nde meydana gelmişti. Gece yarısı saatler 24.00’ü gösterirken U.A idaresindeki 34 BG plakalı araç, 28 yaşındaki Suat Altıparmak idaresindeki motosikletle çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Suat Altıparmak, motosiklette bulunan 16 yaşındaki Ali Alet ile Ahmet Can Sarıca ağır yaralanmıştı. Kanlar içinde kalan yaralılardan Ali Alet olay yerinde can verirken, 2 yaralı ambulanslarla önce Hendek Devlet Hastanesi’ne ilk müdahalenin ardından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

SERBEST KALDI
Kaza sonrasında polis tarafından gözaltına alınan ve ifadesi sonrasında Sakarya Adliyesi’ne sevk edilen araç sürücüsü U.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaşanan bu acı dolu olay sonrasında Halk54..com’a ulaşan acılı aileler bir kişinin öldüğü, 2 kişinin yaşam savaşı verdiği olay sonrasında sürücünün serbest kalmasına tepki gösterdi. Halen Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ağır yaralı olarak tedavisi süren Ahmet Can Sarıca’nın annesi Gürsel Sarıca, motosiklet sürücüsü Suat Altıparmak’ın annesi Fatma Altıparmak ve 16 yaşında yaşamını yitiren Ali Alet’in babası Beytullah Alet “Biz adalet istiyoruz” dedi.

O ANI HATIRLAMIYORUM
Kaza sonrasında 16 gün yoğun bakımda kalan ve taburcu olduktan sonra evde yatağa bağımlı olarak hareketsiz bir yaşam süren motosiklet sürücüsü Suat Altıparmak Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’a konuştu. Kaza gecesi düğünde olduklarını ifade eden Altıparmak, “Düğünden çıktık. Motosiklette Ahmet ve Ali de vardı. Hendek Gençlik merkezi önünden geçtik. Trafik ışıklarda durduk. Orda bir araba benim tarafa geçti. Karşıya geçmek için sağa sola baktık. Araç olmayınca geçmeye kalktık ama sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

EVE BEN BAKILYORDUM
Altıparmak, “O anda araba çarpmış. Biz motorda üç kişiydik. Ahmet hastanede yatıyor. Ali’nin öldüğünü sonradan öğrendim. O araç çarşı içinde o hızla nasıl gidiyor! Bu devlet nerede? Bunlar nasıl dışarı da geziyor. Bize çarpan bu çocuk halen dışarıda geziyor. Sesimizi duysunlar. Adalet nerede! Bu kişi kaza yapıp kaçtı. Şimdi dışarı da rahat rahat geziyorlar. Ben yürüyemiyorum. Evi geçindiren bendim. Şuan çalışmıyorum, mağdurum” diye konuştu.

Oğlu evde yatan Suat Altıparmak’ın annesi Fatma altıparmak da adalete sığındıklarını belirtti.

TUTUKLANMASINI İSTİLYORUZ
Anne Altıparmak, “Oğlum yatalak oldu. Oysa evimizi o geçindiriyordu. Onu yaralayan sürücü dışarıda geziyor. Nerede bu devlet? Kaç hafta oğlum yoğun bakımda yattı. Ben onunla öldüm, kahroldum. Bende ayakta duramıyorum. Oğlumun kafasında hasar var. Dengesi yerinde değil. Beni evden kovuyor, ayaklarında hasar var, kısmen kendini toparladı. Oğlum yeniden hayata döndü. Diğer arkadaşı hastanede tedavi görüyor. Bir arkadaşı da öldü. Biz çarpan sürücüsünün tutuklanmasını istiyoruz” dedi.

BİR BABANIN İSYANI
Kazada hayatını kaybeden Ali Alet’in babası Beytullah Alet ise, “O araç 180 kilometre hızla gittiğini söylüyorlar. Zaten kamerada görünüyor. Çarpma ile çocuklar üç katlı bina yüksekliğinde havaya uçuyor. Bir ara kalkıyor ama orada hayatını kaybediyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan yardım istiyoruz. Evlatlarımıza çarpar sürücü halen sokakta geziyor. Bu benim zoruma gidiyor” dedi.

MÜFETTİŞ İSTİYORUZ
Baba Alet, “Arabada alkol olduğu söylendi. Bakanlık, Hendek Emniyeti incelesin. Nasıl bu araca l 90 kilometre hız yazılıyor? Müfettiş istiyorum, bu olay incelensin. 6 çocuğumdan biri oğlum bana sarıldığında dağlar bana sarılmış gibi oluyordu. Ali’m okula ara vermişti. Oğlum polis olmak istiyordu. Çocuğumun kanı yerde kalması. “dedi. Kazada ağır yaralanan Ahmet Can Sarıca’nın annesi Gürsel Sarıca, “Oğlum kazadan sonra 41 gündür hastanede yatağa bağlı şekilde yaşam savaşı veriyor” dedi.

ANA YÜREĞİ DAYANMIYOR
Gözü yaşlı anne Sarıca, “Kaza sonrasında oğlum 5 ameliyat oldu, 2 ameliyat daha olacak. Ayakları iyileşip yürüyebilecek mi tam bilmiyoruz. Ayak topuğun lifleri kısalmış askere gidebilecek mi askerlik yapabilecek mi? Oğluma ve arkadaşlarına çarpan sürücüsünün sokakta rahatça gezmesini kabullenmiyoruz. Bizlere ‘11 tane avukat tutmuşlar’ diye haberler geliyor. Bu durumu kabullenemiyoruz. Nerede bizim devletimi! Bugün bizim çocuklarımıza oldu, yarın başkalarının çocuklarına olur. Biz adaleti bekliyoruz. İçimiz yanıyor, çocuğumun psikolojisi bozuldu” diye konuştu.

O RAPOR İNCELENSİN
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden kazada ağır yaralanan Ahmet Can Sarıca, “Düğünden çıktık. Suat abilerin evine gidiyorduk. Bir motosiklete 3 kişi bindik. Eski kaymakamlığın evinin önünde kavşakta yanımızdan araba döndü. Biz sağımız solumuza baktık ve yarı yola çıktık. Kurşun hızı ile bir araç bize geldi, vurdu. Olay yerinde arkadaşım Ali vefat etti. Benim atar damarlarım koptu. Yeniden yerine gerileştirilip bağlandı. Ben 9 gün boyunca yoğun bakımda yattım. Ayağımın durumu iyi değil, sakat kalma durumum var. Bize çarpanların durumu ve çevresi var diye haberler geliyor. Bu kişinin yargılanmasını istiyorum. Ayrıca 180 kilometre hızla giden aracı 90 gidiyor diye rapor tutulmuş” iddiasında bulundu.

AMCA SARICA: ADALET İSTİYORUZ
Ahmet Can Sarıca’nın amcası Cemil Sarıca “Ahmet’in kemikleri paramparça atar damarları birleştirildi. 41 gündür hastanede tedavisi sürüyor. Ayağına kan gitmiyor. Yüzde 90 ayağının kesilme ihtimali var. Sanat okulunu okuyor. Şimdi okulda gidemeyecek. Çarpan şahıslar dışarıda geziyor. Bizim çocuk hastanede tedaviler, ameliyatlar geçiriyor. Bu kaza değil, traik cinayettir. Çarşı içinde kaç kilometre süratle araba gidiyor. Adalet istiyoruz” dedi.

AVUKAT İSA CERAV:İNCELEME TALEP ETTİK
Ahmet Can Sarıca ve Suat Altıparmak’ın avukatı İsa Cerav, “Bir ölümlü ve iki yaralamalı kaza ile ilgili sanık hakkında tahkikat ve soruşturma açılmış, trafik kazası ile ilgili tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek dayanağı ile ilgili mahkeme tarafınca kamu davası soruşturması başlatılmış. İki ağır yaralı ve bir ölü olan olayla ilgili mahkemeye başvurumuz var. Sürücünün tutuklanmasını talep ettik. Konunun yeniden gözden geçirilerek incelenmesini mahkemeden talep ettik. Hukuki süreci takip ediyoruz “ diye konuştu.