//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

Ortalama bir insan ömrü olan 52 yıllık evli olan Naci ve Şefika Turnuk çifti mutluluğun sırrını anlattı. 2019 yılında 2’nci nikahlarını kıyan çift mutluluğa giden yolda sırrın saygı ve anlayış olduğunu ifade etti

Emekli Hemşire olan Şefika Turnuk, şimdiki evliliklerin kolay olduğunu belirterek, “Evlilik teklifi yaparken arkadaş olmak yerine benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de mertliğinden dolayı kabul ettim. Bazen çevreden duyuyorum eşleri ile 1 hafta dargın oluyor. Ben de denemek istedim sonra 1-2 saat içinde dargınlığı unutup yine muhabbet etmeye başladık. Bizim tek anlaşamadığımız konu yemeğin tuzlu olup olmaması, böyle ufak tefek şeyler. Bu kadar yıl evli kalmak büyük fedakarlık istiyor. Biz sıfırdan başladığımız için her ay bir şey alıyorduk ve öyle mutlu oluyorduk. Ben gençlere dayalı döşeli bir ev kurup evlenmeleri yerine eşyaları yavaş yavaş alarak ve değerini bilecek bir şekilde olması gerektiğini düşünerek hazır evliliği tavsiye etmiyorum. Şimdikiler bana kolay geliyor” dedi.

“İLİŞKİDE SABIR ÇOK ÖNEMLİ”

Günümüzdeki evliliklerde boşanma oranı giderek artıyor. Huzurlu ve uzun vadeli evlilik düşünen gençlere tavsiyede bulunan Şefika Turnuk, “Benim gençlere tavsiyem şu çok sık beraber olmasınlar bıkıyor heveslerini alıyorlar sonraya bir şey kalmıyor. Biraz özlesinler birbirlerini hep birbirini sevsinler. Özlem çok önemli hatta evli çiftlere bile tavsiye ediyorum 2-3 gün ayrı ayrı bir yerlere gitsinler tabi giderek sadıklıklarından ödün vermesinler. Bizim evlendiğimiz 52 yıl oldu. İlişki de sabır çok önemli. İlişkide mutu olmaları gerekiyorlar ben değil biz demeleri lazım. Birbirilerini affetsinler ve o mutsuzluğu dağıtsınlar” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİ MUTLU GÖREMİYORUM”

Evliliklerinin mutlu bir şekilde devam ettiğini söyleyen Naci Turnuk ise, “Kötü günlerimiz hiç olmadı. Ufak tefekleri de biz saymıyoruz. Evlenme kararını çok kısa sürede verdik hemen 1 günde aldık bu kararı. Yeni gençlerinki bizim evliliğimize benzemiyor. Şimdiki gençlere göre daha çok ciddiyet var. Hem aileye hem de çevreye karşı. Şimdiki gençleri mutlu göremiyorum. Evlenip ayrılıp sonra tekrar başka kişiler ile evlenip duruyorlar. Bu dönemde gençler birbirine saygı duymalılar. Bir daha dünyaya gelsem yine eşim ile evlenirdim” şeklinde konuştu.