HALK54.COM/ÖZEL İSTİHBARAT

ORADA NELER OLDU!
Yılbaşı geldi çattı. Yeni yıla eğlenerek girmek için birçok kişi şimdiden planlarını yaparken, jandarma ve poliste 2022 öncesi işi sıkı tutuyor. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçtiğimiz günlerde ürettikleri sahte içkileri İstanbul, Bursa, Yalova ve Sakarya'ya satan şebekeyi çökertti. Seri bir baskınla yapılan aramalarda şişelenmiş ve şişelenmemiş olmak üzere toplam 6 bin 820 litre etil alkol, 90 bin adet şişe kapağı, 310 bin adet sahte marka etiket ve barkod ele geçirildi.

PİYASA DEĞERİ 3.5 MİLYON
Yapılan sayımda 25 bin adet boş şişe, 150 bin adet karton koli, 2 adet ısıtma kazanı, 2 adet 5 bin litrelik plastik tank, 1 adet şişeleme ve etiketleme makinesi ile etil alkollerin sevkıyatında kullanılan kamyonet ele geçirildi. İmalathane ve kamyonette ele geçirilen malzemelerin maddi değerinin 3.5 milyon TL olduğu ortaya çıkarken M.T. (32), A.M.Ş (23) ile yabancı uyruklu N.Ö. (27), A.R .(19) ve kamyonet sürücüsü Ü.A. (20) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Ele geçirilen malzemenin piyasa değerinin 3.5 Milyon TL olduğu belirlendi.

SAPANCA-KARASU-MERKEZ
Komşuda ele geçirilen ve bir kısmı Sakarya’ya satıldığı ileri sürülen sahte içkiyle ilgili olarak çalışmalar sürerken, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığı geniş çaplı çalışma başlattı. Sahte içki satanların gözdesi ilçeleri olan Adapazarı, Serdivan, Sapanca ve Karasu'nun yanı sıra bütün ilçelerde ekipler sıkı çalışma yapıyor. Yılbaşı alkol tüketecek binlerce kişiyi hedef alan zehir tacirlerine yönelik sahte içkinin ölümle sonuçlandığını anımsatan yetkililer, “Kesinlikle güvenilir yerlerden alışveriş yapın” uyarısını yeniledi.