HALK54.COM/Nurettin Eryılmaz

İstanbul'dan sonra Türkiye'de ilk kez Sakarya'da yapılacak olan 100 yataklı Acil Durum Hastanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor.

HASTANENİN SON DURUMU HALK54 TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hemen yanında yapımına başlanan hastanede inşaat çalışmaları gece-gündüz demeden hummalı bir şekilde sürerken, hastanedeki son durum Halk54.com tarafından görüntülendi. Zeminin bazı bölgelerindeki aşırı zayıflık nedeniyle temelinin bir bölümünde 'fore kazık' sisteminin kullanıldığı hastanede çelik konstrüksiyonların yerleştirildiği ve oda bağlantılarının yapıldığı görüldü. 

Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü hastanenin inşaatının Aralık ayı itibariyle tamamlanacağı ve 2022'nin ilk aylarında hizmete alınacağı öğrenildi. 

BÜTÜN OLARAK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE ÇEVİRİLEBİLECEK
Hala etkisini sürdüren pandemi salgınıyla mücadelede önemli bir yere sahip olacak olan 100 Yataklı Acil Durum Hastanesi gerektiğinde 150 kapasiteye çıkarılarak bütün olarak yoğun bakım ünitesine çevrilebilecek. 

YAVUZ: ARALIK SONU GELMEDEN HİZMETE GİRECEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Acil Durum Hastanesinin aralık ayının sonu gelmeden hizmete gireceğini belirterek, “24+24 ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere 48 yoğun bakım ünitesi direkt devreye giriyor. Toplam 106 yatak, kalan kısmı da istenildiğinde yoğun bakıma dönüşebilecek şekilde hizmete alınıyor, dönemsel bir hastane değil orası, devamlı çalışacak.” ifadelerini kullanmıştı.