Sakarya'da inşa edilecek olan 1000 Yataklı Şehir Hastanesinin Kasım ayında gerçekleştirilen Uygulama Proje İhalesini kazanan firma belli oldu.

240 dönüm üzerine inşa edilecek olan 1000 Yataklı Şehir Hastanesi'nin Uygulama Projelerinin ve İhale Dokümanlarının Hazırlanması, Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılmıştı. İhale ile projenin Mimari, Statik İzolatörlü, Elektrik, Mekanik, Peyzaj, Altyapı ve metraj, Yaklaşık Maliyet, Keşif, Teknik Şartname gibi detaylarını hazırlayacak firma belirlendi. Yapılan ihaleyi Ankara merkezli TÜMAŞ Mühendislik kazandı. Firma ihaleyi kazanmasının ardından fiziki çalışmalara resmen başlayarak projenin startını da vermiş oldu.

Alandüzü bölgesine yapılması beklenen 1000 Yataklı Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı bütçesi ile yapılacak. Hastanenin proje ihalesini alan firmanın bir kaç ay içerisinde teknik şartname ve maliyet gibi detayları bakanlığa teslim etmesi bekleniyor. Projenin hazır olmasının ardından sıra ise inşaat ihalesine gelecek. İnşaat ihalesinin de 2020 yılı içerisinde yapılması bekleniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'da hastanenin inşaatında kazmanın bu yıl içerisinde vurulmasının beklendiğini açıklamıştı.

Adayorum.com