Bu hafta başından itibaren 112 Çağrı Merkesi'nde vatandaşlardan gelen telefonlara cevap veren 2 sağlık müdürlüğü personelinde tespit edilen Coronavirüs serviste büyük bir paniğe neden olmuştu.

Sağlık Müdürlüğü personelinin yanında Polis, Jandarma ve İtfaiye gibi diğer kurumlardan da personelin aynı mekanda koordineli olarak görev yaptığı merkezde geçtiğimiz günde 2 itfaiye personelinde Coronavirüs belirtilerine rastlandı. 2 İtfaiyecinin yapılan testeride Pozitif çıkınca serviste olağan üstü önlemler alınarak çalışılmaya başlandı.

Ambulans, Polis, itfaiye gibi bir çok servisi tek merkezden yönlendiren 112 Çağrı merkezi özellikle bu dönemde büyük önem taşıyor. Her gün binlerce çağrıya cevap veren serviste vaka sayısının daha fazla artmaması için geniş önlemler alınıyor.

Virüs taşıyıcısı olmamaları için evlerinde kalmak yerine otel ve misafirhanelerde kalan sağlık personellerinin aksine merkezde bulunan Polis, Jandarme ve itfaiye birimlerinden gelen personeller ise 112 Çağrı Merkezinde mesaileri bittiken sonra evlerine gidiyor. Aynı personel ailesi ve arkadaşları ile kontak kurduktan sonra yeniden merkeze gelerek çalışmaya başlıyor. Virüsünde bu sayede serviste yayılmaya başladığı düşünülüyor.

Medyabar / Aziz Güvener