Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2020 yılı içerisinde Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan 6 atıksu tesisinde toplam 47 milyon 276 bin metreküp suyun arıtılarak tekrar doğaya kazandırıldığını vurguladı. Aynı zamanda tamamlanma aşamasına gelen Taraklı Atıksu Arıtma Tesisini de devreye aldıktan sonra Türkiye ortalamalarının üzerinde bulunan atıksu arıtma miktarının daha da artacağını belirten Başkan Yüce, Sakarya için atılan her adımın yapılan her çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

ATIKLAR DOĞAYA KARIŞMIYOR
Yeni yatırımlarla arıtılan su miktarının her geçen gün arttığını belirten Başkan Yüce, “2020 yılı içerisinde 6 atıksu tesisinde toplam 47 milyon 276 bin metreküp atıksu arıttık. Yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nde 3 milyon 708 bin metreküp, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nde 994 bin metreküp atıksuyu arıtarak temiz bir şekilde doğaya deşarj ettik. Suyun öneminin en çok hissedildiği bu zamanlarda Hendek, Karasu ve Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesislerimizde de sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde atıksular doğaya karışmıyor. Suyun bir damlasının israf olmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan da su kullanımı konusunda hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dedi.

YENİ TESİSLER ŞEHRE KAZANDIRILACAK
Çevreci belediyecilik anlayışı ile sürdürülen çalışmalar sayesinde Sakarya’nın doğasına her geçen gün katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Su kaynaklarımızı güvence altında tutarak uzun yıllar boyunca yaşamasını sağlamak için 1 milyon nüfusa hizmet kapasitesine sahip Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizde 2020 yılı içerisinde 30 milyon 512 bin metreküp atıksuyu tekrar doğaya kazandırdık. Taraklı ilçemizde başlattığımız atıksu arıtma tesisi çalışmalarında sona yaklaştık. Aynı zamanda Kaynarca ilçemize de atıksu arıtma tesisi kazandırmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Teknolojinin son imkanlarını kullandığımız tesisler sayesinde atıksuları en sağlıklı şekilde arıtırken aynı zamanda suyun yolculuğunu da anbean takip ediyoruz. Rabbim tüm çalışmalarımızı kolaylıkla tamamlamayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.