Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yıkımı gerçekleştirilen Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek projede çalışmaların başladığını duyurdu. 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi için temel kazı ve dolgu işlemlerinin ekipler tarafından sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Ekrem Yüce, şehrin eğitimine katkı sunmaya devam edeceklerini dile getirerek, Sakarya’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan Adapazarı İmam-Hatip Lisesi’ni yeniden öğrencilerin kullanımına sunacaklarını kaydetti.

48 derslikli okul için çalışmalar başladı
48 derslikli yeni okul projesinin 17 bin 500 metrekare alan üzerinde yükseleceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’nın tarihi geçmişinde önemli bir yere sahip, 65 yıllık mazisinde binlerce mezun, on binlerce başarı hikayesi olan Adapazarı İmam-Hatip Lisesi inşallah yeni projemiz ile birlikte şehrimizin değeri olmaya devam edecek. Daha öncede ifade ettiğim gibi kendi öz kaynaklarımız, kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, paydaşlarımızın katkısı ile eğitim yuvamızı tamamlayacağız. Kazı ve dolgu çalışmalarımız sürüyor. İnşallah modern laboratuvarı, eğitim salonları ve sosyal imkanlarla geleceğimizin temellerini burada atacağız. Geleneksel mimari izlerinin yansımalarının yer aldığı projemizin içerisinde de konferans salonunu öğrencilerimize hediye edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Okul tamamlandıktan sonra otopark
Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol neticesinde şehir merkezinde bulunan Atatürk İlkokulu’nun bulunduğu alana da katlı otopark inşa edeceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “48 derslikli okulumuzu tamamlamamızın ardından şehir merkezinde otopark ihtiyacını da ortadan kaldıracak projemiz için adımlarımızı atacağız. Rabbim eğitim yuvalarından ülkemize, şehrimize faydalı bireyler yetişmesini nasip eylesin.”