Adapazarı Belediyesi Kasım Meclisinde konuşan Başkan Mutlu Işıksu başkanlığında kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem dışı konuşmalar

Adapazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li meclis üyesi Faik Günhan ve İYİ Parti’li meclis üyesi Hüseyin Akçalışkan, Adapazarılıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Akçalışkan konuşmasında ayrıca, Semerciler mahallesindeki çalışmaların eksik olduğunu iddia etti. Katlı Pazar’da Köylü Pazarı olarak bilinen 2064 nolu sokakta kamulaştırma çalışması yapılması gerektiğini ifade eden Akçalışkan, şehir merkezinde hafif raylı sistemin olmasını istediklerini de belirtti.

Kentsel dönüşüm isterlerse

Konuşmasında dört maddede teklifini dile getiren Başkan Işıksu, “Katlı Pazar’ımız için çok daha büyük ve nitelikli teklifimiz şudur: 1) Yeni yerleşke için ihtiyaç olan proje çizimi Belediyemiz tarafından bilabedel olarak gerçekleştirilecek. 2) (-1) ve (+3) kat imar durumu kararını meclis üyelerimizle hep birlikte almak istiyoruz. 3) Mülk sahipleri tamam der, karar alınır ve ihale süreci Katlı Pazar yönetimi tarafından tamamlanır ve inşaat başlarsa biz 12-15 ay süreceğini tahmin ettiğimiz inşaat süreci tamamlanana kadar tüm Kapalı Pazar Yerlerimizi, Katlı Pazar esnafımıza tahsis edeceğiz. 4) Esnafımız eğer kentsel dönüşümle bu projeyi hayata geçirelim derse, kentsel dönüşüm ve birlikte gelen destekler konusunda Adapazarı Belediyesi olarak tüm rehberlik çalışmalarını da yapacağız.” diye konuştu.

Katlı Pazar’a destek oluruz

Katlı Pazar’ın yeni projesinde (-1) katına karşılık tüm yerleşkenin müteahhitler tarafından yapılabileceğine dair inancını da paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Katlı Pazar’ımızın (-1) katının otopark olduğunu düşünün. Hem otopark ihtiyacına ciddi katkı olur ve inanıyorum birçok müteahhit Katlı Pazar yönetiminin bu şekilde çıktığı ihaleye de girmek ister. Biz, şehrin kalbi olan Adapazarı’mızı çok seviyoruz, gözbebeğimiz olan esnafımızı çok seviyoruz. Onların yararına olan her çalışmada olmaya devam edeceğiz. Buradan tüm kamuoyuna çağrımız olsun. Muhalefet partilerinin meclis üyelerinin de Katlı Pazar ile ilgili samimi yaklaşım içerisinde olmalarını ve bu teklifimize destek vermelerini bekliyoruz. Gelin, hep birlikte başaralım, Katlı Pazarımızı esnafımız ve hemşehrilerimize yakışır bir kimliğe kavuşturalım.” ifadelerini kullandı.

Raylı sistem

Akçalışkan’ın Hafif Raylı Sistem eleştirilerine de cevap veren Başkan Işıksu, “Şunu da maalesef gözlemliyoruz. Yapılan çalışmaları ve hamleleri görmezden gelerek kıymetsizleştirme ve değersizleştirme çabalarından lütfen vazgeçin. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce’nin raylı sistem ve daha modern ulaşım noktasında gerçekten gayretli çalışmaları var. En son hafif raylı sistem ile ilgili de Ulaştırma Başkanımıza bir dosya sunuldu. Bu çalışmaları bilerek hareket etmenizde fayda görüyoruz.” diye konuştu.

16 madde görüşüldü

Başkan Işıksu’nun konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. 16 maddelik meclis gündeminin 4 maddesi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna, 2 maddesi de Hukuk Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 7 adet mezarlığın büyükşehir belediyesine devri için encümene ve belediye başkanına yetki verildi, kalan 10 madde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Mutlu Işıksu, toplantının sonunda tüm meclis üyelerini Kasım ayı kültür sanat etkinliklerine davet etti.