AFET NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

2016 yılında kullanılan 46 milyon liralık kredinin Ekim 2019’da bölgemizdeki sel felaketi nedeniyle ertelenen geri ödeme taksitleri, Mart ayında yeniden başlıyor. İddiaya göre hazine payı olarak Karasu’ya gönderilen paradan ayda ortalama 730 bin lira kesintinin başlamasıyla birlikte maaş ödemeleri ve hizmetlerde sorun çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.

VADE UZATMA FORMÜLÜ

Belediye Başkanı İshak Sarı’nın kredi borcunu uzun vadeye yaymak ve taksitleri azaltmak amacıyla Ankara’da İller Bankası yetkilileriyle yaptığı bir dizi görüşme sonuç vermedi. Başkan Sarı’nın muhtemel krize çözüm olması amacıyla şimdi de bankalardan kredi kullanarak İller Bankası’na olan borcun kapatılması formülü için çalışma yaptığı ifade ediliyor.

MECLİS ÜYELERİNE BİLGİ

Başkan İshak Sarı, Mart ayı olağan Meclis toplantısı sonrasında her partiden Belediye Meclisi üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi ve yeni kredi temini konusunu paylaştı. Sarı’nın İller Bankası’na olan 37 milyon liralık borcun kapatılması durumunda artı 10 milyon liralık faizin silineceği bilgisini vererek yeni kredi faizinin düşük olacağını aktardığı belirtildi.

DAVALIK OLMUŞTU

Öte yandan, bazı meclis üyelerinin geçmişte kullanılan krediye olur veren o dönem meclis üyelerine ‘yasal olmayan bir kredi için yetki verildiği’ gerekçesiyle soruşturmayla karşı karşıya kaldıkları ve haklarında dava açılabileceğini belirterek, yeni bir borçlanmaya evet demenin benzer bir sorumluluğu getirip getirmeyeceğini sorguladıkları konuşuluyor. karasuhaber.com