Yapılan tüm denetim ve uyarılara rağmen özel halk otobüslerinden gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Gelen şikayetler arasında ilk sırada özellikle otobüslere ücretsiz binme hakkı olan vatandaşlara yapılan kötü muamele yer alıyor.

İşte Sakarya'ya yeni taşınmış bir gazi eşinin o şikayeti;

"Eşim gazi 9 ay oldu İstanbul'dan buraya taşındık ve korucuk'ta ikamet ediyoruz. Ücretsiz ulaşım kartımız olmasına karşın mor otobüslerin şoförlerinin sözlü şiddetine maruz kalıyoruz. Nedeni ise gazi ve ücretsiz kart sahibi oluşumuz Devamlı sözlü bir şiddet sözlü bir uyarı binmememiz için madem bu kadar çaba sarf ediyorsunuz madem gaziye şehide yaşlıya bir saygınız yok ya o mesleği bırakın ya da otomatik sisteminizi iptal edin parayla müşteri alın. Biz gaziyiz bir şekilde saygısız sözlere cevabımızı veriyoruz da şehit ailelerine de aynı şeyi yaptıklarına eminim ve derhal bu konuda uyarılmalarını ya da yeşil belediye otobüsü saat aralarının kısalmasını istiyoruz. Sakarya'da gazi olmak da şehit olmak da sanırım değerli değil çok yazık."

Daha öncede kurallara uymadığı gerekçesiyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Başkanlığınca Korucuk hattında çalışan bir otobüsün çalışma izni iptal edilmişti.