// Nurettin Eryılmaz //

Kaynarca ve Karasu ilçeleri arasında bulunan, Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz (subasar) ormanı Acarlar Longozu'nda bu sabah saatlerinde balık ölümleri görüldü. 

Acarlar Longozu'nda görülen balık ölümleri tedirginlik oluştururken, vatandaşlar longozdaki balık ölümlerini cep telefonları ile görüntüleyerek Halk54.com WhatsApp ihbar hattımıza yolladı.

Öte yandan Doğa Sevdalısı Longozu Koruma Dernek Başkanı Murat Tandoğan, konuyla ilgili Halk54.com'a konuştu.

Aynı Longoz'da 3 yıl önce de balık ölümlerinin meydana geldiğini hatırlatan Tandoğan, yaşanan olayı yetkililere ilettiklerini belirterek, "Gemçiş yıllarda Acarlar Longozu'nda bir tavuk üretme çiftliğinin atıklarını suya boşaltması sonucu balık ölümleri meydana gelmişti. Söz konusu çiftliğin aşırı derecede atık döktüğüyle alakalı ve tespitlerimiz sonucunda cezalar kesilmişti. Bu çiftlik, cezadan sonra 3 yıldır atık atmıyordu. Ancak bu geçtiğimiz 3-5 gün içerisinde yağmurlar yağdı. Bu yağmurlarla beraber longozda sular biraz yükseldi. Bu sabah tespitlerimize göre Acarlar Longozu'nda aşırı derecede atık yağ, pislikler oluştu ve balık ölümleri yaşanmaya başladı. Bununla alakalı bu sabah itibariyle yetkililere bilgiyi verdim. Çevre Müdürlüğü, Sit alanları ve Valiliğin konuyla alakalı gereğini yapmasını talep ediyoruz" dedi.