Sakarya’nın kuzeyinde Karasu ve Kaynarca İlçelerinin ortasında bulunan 24 kilometrekarelik alanıyla Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longozu ve ikinci büyük su basan ormanı özelliğini taşıyan Acarlar Longozu, nilüferlerin çiçek açmasıyla yerli turistlerin akınına uğradı.

200 çeşit göçmen kuş ve çok sayıda kuş türü ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapan longoz, şehrin yoğun stresinden uzaklaşmak isteyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Longoz çevresinde yürüyüş yapan vatandaşlar, açan nilüfer çiçeklerini de fotoğraflıyor.

Bölgeyi fotoğraflayan vatandaşlar herkese longozu ziyaret etmeleri gerektiğini tavsiye ederek “Nilüferler çok güzel ve suyun üzerinde harika duruyorlar, onlar açtığında çok harika bir görüntüsü oluyor. Burası güzel bir yer ve herkese tavsiye ettiğimiz bir yer. Burada çok türden kuşları görmekte mümkün, cıvıl cıvıl oluyor burası, ortamı çok ferah bir yer gerçekten doğası harika olan bir yer burası, insana huzur veriyor ferahlatıyor ve burayı gerçekten çok seviyorum. Burası bir doğa harikası, kuşlar var, ördekler var, yılanlar var birçok çeşit hayvanları burada barındırıyor.” İfadelerini kullandılar.

Şehir dışından da yoğun ziyaretçi ağırlayan longoz için sürekli geldiğini belirten misafireler “Buraya hemen hemen her hafta geliyorum. Burada açan nilüferler gerçekten harika ve görmeye değer bir yer. Harika bir doğası var ve nilüferlerinde açmış zamanları olduğu için müthiş bir görüntü veriyorlar. Ben buraya dinlenmek için geliyorum ve nilüferleri çok seviyorum, hayvanlarda harika görmeye değer bir yer. Dinlenmek için gelinebilecek ideal bir yer burası, bana ilham veriyor nilüferler, ben kitap yazıyorum ve her şeye değer nilüferler.” İfadeleriyle longozun büyüleyici güzelliğini anlattılar.