Hanyatak köyü Güzelleştirme ve Kalkınma Derneği'nce Acelle Yaylasındaki göl kenarında yapılan 3 ayrı betonarme binalara ilişkin tepkilerle ilgili çıkan haberler üzerine Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatı ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlatmıştı.

İnşaatları durdurularak mühürlenen binalarla ilgili Akyazı Belediyesi Encümeni'nce yıkım kararı alındı. Ayrıca binaları yapan derneğe 90 bin lira para cezası kesildi.

Hanyatak köyü Güzelleştirme ve Kalkınma Derneği Başkanı Naim Bekdemir, tepkilere neden olan binalara ilişkin; "Orada 1’i cuma camisinin bahçesine bay bayan tuvaleti diğeri kadırga alanı diye tabir edilen piknik alanında Kadırga zamanı ve diğer zamanlarda gelen misafirler için balkon kulis tabir edilen şekilde bir yer. Alt katında ise piknikçilerin kullanacağı tuvaletler sağlık odası ve hizmet alanıdır. Bir tanede ızgara ve kamelyaların muhafazası için bir alan yapılmaktadır. Bu hizmet binalarının kapıları yoktur halkımıza açıktır. “ifadesini kullanmıştı.

Sakarya Valiliği, yaylaya yapılan kaçak binalarla ilgili yapanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldığını,  bu tür yapılaşmalara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini duyurmuştu.