Adapazarı-Kocaeli- İstanbul arasında Adapazarı Treni’ni kullanan binlerce kişinin hâlâ bu imkândan faydalanamadığını belirten Aydın, “Yaklaşık 8 yıl öncesinde Adapazarı-Haydarpaşa arasında Adapazarı Treni 7 vagonlu trenlerle günde 24 sefer yapmakta ve 31 tren istasyonunda hizmet vermekteydi" hatırlatmasında bulundu.

2010 yılında yüzde 120 kapasiteyle 5 milyon 111 bin 923 yolcu, 2011 yılında yüzde 116 kapasiteyle 5 milyon 128bin 26 yolcu taşındığını aktaran Aydın, "En son hizmet verdiği dönemde ise tren vagon sayısı 7’den 4’e, sefer sayısı 24’ten 10’a ve hizmet verdiği tren istasyonu sayısı 31’den 10’a düşürülmüştür" dedi.

Pandemi gerekçesiyle 30 Mart 2020tarihinden itibaren hizmeti durdurulan Adapazarı Ekspresi trenlerinin günlük yolcu taşıma kapasitesinin tek yönlü olarak 168 vagondan 40 vagona düşürüldüğünü aktaran Aydın, otobüs seferleri devam etmesine rağmen daha ekonomik ve gerek sağlık, gerekse ulaşım açısından güvenli yolculuk yapma imkânı sağlayan Adapazarı Ekspresi seferlerine hâlâ başlanmadığına işaret etti.

Aydın “TMMOB'nin yerel birimleri ile Sakarya ve Kocaeli halkının defalarca dile getirdiği Adapazarı Ekspreslerinin faaliyet dışı olmasına yönelik yetkililer sessizliklerini korumaktadırlar. Bu kez, TMMOB Yerel birimlerimiz ile vatandaşlar olarak, Adapazarı Ekspresi Bölgesel Trenlerinin pandemi koşullarına uygun şekilde yeniden başlatılmasına, kapalı durakların yeniden kullanıma açılmasına dair TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Taşımacılığı Dairesi Başkanlığı'na TCDD Kurumsal linkinden, elektronik posta, faks veya posta yoluyla dilekçelerimizi ileteceğiz. Daha halkçı, güvenilir, konforlu ve ucuz maliyetli olan bu talebimizin sonuna kadar arkasında duracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.