HALK54.COM/Emre ÇATAL
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Ulaşım A.Ş., ülke genelindeki tüm şehirler arası tren seferlerini koronavirüs salgını nedeniyle durdurma kararı almıştı. Salgın nedeniyle Mart ayında tüm seferlerle birlikte durdurulan Adapazarı-İstanbul Pendik arası çalışan Ada Treni, o tarihten bugüne sefer yapamadı. 

ADA TRENİ BELİRSİZ
Normalleşme süreciyle birlikte yüksek hızlı tren seferleri başlarken, Ada Treni'nin yeniden çalışması için Sakaryalılar 'seferler artık başlayın' diye yetkililere çağrıda bulunuyordu. Ancak Adapazarı Garı ile Mithatpaşa istasyonu arasında kalan bölgede üst yapı yenilenmesi çalışmaları nedeniyle seferlerin başlaması yine ertelendi. Ada Treni'nin de ne zaman sefer yapacağı belirsizliğini koruyor.

SEFERLER BİR AN ÖNCE BAŞLASIN
Salgın nedeniyle durdurulan seferlerin ne zaman başlayacağını merak eden Sakaryalı vatandaşlar, Ada Treni seferlerinin unutulmaması için Sakaryalı milletvekillerine seslendi. Vatandaşlar, "Ada Treni seferlerinin bir an önce devreye girmesi konusunda Sakaryalı milletvekilleri konuyu takip etsin. Tren bir an önce seferlere başlasın" diyerek siyasileri göreve davet etti.

Bilindiği üzere Adapazarı-İstanbul Pendik seferleri salgının başlamasının ardından tüm seferlerle birlikte 28 Mart'ta durdurulmuştu. Yüksek hızlı tren ise normale dönüşün adımı olarak 28 Mayıs'ta başlatılmış, ancak normal tren seferleri ile ilgil bir duyuru yapılmamıştı.