Mithatpaşa- Adapazarı arasında yol yenileme, altyapı çalışmaları nedeniyle ADA treni uzun süredir Mithatpaşa Garı'ndan hareket ediyordu. Bu güzergâhta uzun yıllar  hizmet veren katener (elektrik telleri) ve direkler kullanım ömrünü tamamladığından değiştirilmeleri zaruri hale geldiğini belirten TCDD, çalışmalar kapsamında 65 direk, 4 bin metre tel ile yenileme çalışması başlatmıştı.

Uzun bir süredir kapalı olan ve Mithatpaşa Garı’ndan hareket eden Ada treni Temmuz ayından itibaren Mithatpaşa garı ile Adapazarı Garı arasında yapılan hattın yenileme çalışmalar sonucunda 1 Eylül’den itibaren Adapazarı Garı’ndan hareket edeceği duyurulmuştu.

Yapılan çalışmaların bitmesi ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün test treni seferlerini başlatacağını öğrendi. 30 Ağustos saat 11:00 itibari ile Mithatpaşa’dan kalkacak olan test treni saat 11:10’da Adapazarı Garı’nda olması planlanıyor. Adapazarı’na gelen trenin de saat 11:30’da hareket ederek 11:40’ta Mithatpaşa Garı’nda olması planlanıyor. Böylelikle çalışmalar sonucu ve test treni sırasında bir aksilik çıkmaz ise 1 Eylül tarihinden itibaren Ada treni Adapazarı Garı’ndan kalkacak.

Adatreni’nin son durak yeri olan Pendik durağı  ise 1 Eylül’den itibaren listeden kalkacak.  Bundan sonra Ada treninin son durak yeri Gebze Garı olacak.