Türk-İş Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette sıcak karşılama ve misafirperverliği için Başkan Ergün Atalay’ a çok teşekkür eden Şube Başkanı Şemsi Köroğlu “Çok kıymetli büyüğümüz, ağabeyimiz Sn. Ergün Atalay’ı ziyaret etmekten dolayı çok mutluyuz. Kendisini ülkemizin sendikacılığın duayeni olarak görüyoruz. Sendikacılık konusundaki bilgi ve tecrübeleri bizim için çok önemli” dedi.

Adalet teşkilatının birçok sorunun bulunduğunu belirten Başkan Köroğlu Adalet Bakanlığı bünyesinde işçi kadrosunda çalışan, fakat  memur sendikalarına üye olamayan meslektaşlarımızın da sendikalı olabilmeleri ve sendikalı olmanin sagladigi hak ve menfaatlerden yararlanmaları gerekir” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ da sendikacılığın önemine değinerek “ Maalesef ülkemizde 15 milyona yakın işçiden sadece 2 milyona yakını sendikalı. Bu ülkemizin demokrasisi ve gelişimi için gerçekten büyük bir kayıp. Bu tabloyu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Türk-İş olarak sadece üyelerinin değil tüm işçilerin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Atalay “ Sendikasızlık demek iş kazası demek,kayıt dışı demek, emeğin sömürülmesi demek. Çalışmalarınızda sendikal örgütlenmenin önemini mutlaka anlatın ve size üye olsun yada olmasın çalışan arkadaşlarınızın hak ve menfaatlerini her daim gözetin” dedi.