Sessiz Dostlar Bayramı Mutlu Geçirdi

Sokağa Çıkma Kısıtlaması günlerinde özel çalışmalarını da sürdüren Adapazarı Belediyesi, her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince de sahipsiz hayvanları unutmadı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu Projesi kapsamında, ilgili dernek ve kulüpler ile birlikte hayvanseverlerle ortak iş birliği çalışmaları gerçekleştiren ekipler, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu arife günü ve bayram süresince de 10 ayrı besleme noktasında hayvanların beslenmelerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdi.

Hayvanseverler Katıldı

Adapazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Vefa Destek Grubu’na yönlendirilen ekipler, hayvan haklarını koruma dernekleri üyeleri ve özel izinli hayvanseverler, Adapazarı Belediyesi tarafından günlük rutin olarak uygulanan besleme çalışmalarını koordinasyonla gerçekleştirdi. Su ve mamalar, minik dostların kulübelerine yerleştirilirken, çalışmaya ilgi gösteren hayvanseverlerin memnuniyeti görülmeye değerdi. Çalışmalara katılan hayvanseverlere Adapazarı Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı’na özel çikolata ve kolonya da ikram edilerek bayramları tebrik edildi.

Başkan Işıksu’dan Teşekkür

Adapazarı’nın cennet doğasına, havasına, suyuna ve tüm canlılarına yönelik özverili çalışmaların süreceğine vurgu yapan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, hayvanseverlere özel ilgileri için teşekkür etti. Başkan Işıksu, “Birlikte olduğumuz sürece çözülemeyecek bir sorun yok. Hayvanseverlerimizle istişareli bir şekilde, İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de desteğiyle minik canlarımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Her hafta 1,3 ton mamamız belirlediğimiz besleme noktalarına bırakılmaya ve noktaların takibine devam edilecek. Duyarlılık gösteren herkesle Adapazarı’mız için gece gündüz gayret etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.