// Nurettin Eryılmaz’ın özel haberi //

Koronavirüs salgınıyla birlikte maske sıkıntısı Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve ekibini harekete geçirdi. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi’nde maske üretmeye karar veren ekip kısa sürede hazırlıklarını tamamlandı. Malzeme temini ile birlikte maske üretimine geçen kurum kısa sürede bacasız fabrika gibi çalışmaya başladı. Başında Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Abdulvahit Uygar 17 Mart’ta ilk maskeyi ürettikten sonra kısa sürede günde 10 bin, şu günlerde ise günde 30 bin adet maska üretiyor.

Toplam 8 atölye ve bir kesimhane ile çalışan ekibin Sağlık Bakanlığı normlarında üretim yaptığını dile getiren Uygar, “Milli Mücadele ruhuyla çalışan bir ekibimiz var. Yaptıkları işten mutluluk ve gurur duyuyorlar. Öyle ki 10 bin olan günlük maske üretimimiz şu anda 30 bin oldu. Bu güne kadar 600 bin maske ürettik. Şu anda üretilen maskeler bir tek kamu kuruluşlarına veriyoruz. Acil durumlarda belediye ve AFAD’ta ürün verebiliyoruz” dedi.

İki çeşit maske ürettiklerini dile getiren Uygar, “Doktorlar, sağlık çalışanları için keten ve yıkanabilir maske ile kullanıldıktan sonra atılan maske üretimi yapıyoruz. Şu anda 54 kişililik ekibimiz 60 kişiye ulaştı. Ekibimiz sürekli üretiyor” dedi. ADAHEM isimli kutulara paketlenen maskelerin tanıtım yüzünü kabul eden ve kutularda fotoğrafı olan HEM Öğretmeni Miras Sevgi Okçu ise; “Bu süreç bizim için gurur veren bir süreç oldu. Maske kutularında fotoğrafımın kullanılmasını cani gönülden kabul ettim. Hepim katkımız olmasını istedik ve gururluyuz” dedi.
 
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda şil genelindeki meslek liseleri ve halk eğitim merkezlerinde iki çeşit maskenin yanı sıra sıvı yüzey dezenfektanı, önlük, koruyucu tulum, kolonya, el dezenfektanı ve benzeri üretim çalışmaları yapılıyor. Öte yandan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile ekibi, virüs önlemleri kapsamın çok hızlı maske üretimine başladıkları, yine kahraman sağlık çalışanlarına yıkanabilir ve uzun vadeli kullanım imkanı olan cerrahi maskeleri ürettikleri için toplumun her katmanından destek ve tebrik geldi.