Adapazarı Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında yapıldı. Tek gündem maddesi ile ilgili toplanan mecliste, 2020 Mali Yılı İdari ve Taşınır Kesin Hesabı kabul edildi.

Mecliste gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan Işıksu, "16.10.2020 tarihinde yaptığımız mecliste 2021 mali yılı bütçe tasarısı ve izleyen 2 yıl 2022-2023 mali yılları bütçe teklifleriyle ilgili yaptığımız oylama bu mecliste oy birliğiyle geçti. 2 meclis önce yine ifade etmiştim, oy birliği ile geçti. Yani belediyemiz taahhüt ettiği projeleri yerine getirmek için ama borçlanma, ama bir takım gelir üretme gibi faaliyetler içinde olabiliriz. Bu kapsamda 2020 tasarısını devamındaki 2022 ve 2023'te bütün tablolarımız meclis üyelerimizce incelendi ve oybirliğiyle geçti." dedi.

Başkan Işıksu, "Biz bu milletimize ne taahhüt ettiysek yerine getireceğiz. Belediyemizinde gelir-gider durumu iyi, bir sıkıntımız da yok. Burada onayladığımız yerde bize 41,5-41 milyon 500 bin liralık bir onay geçti. Biz ise yetkiye 25 milyona aldık bu sene için. Çünkü mümkün olduğunca tasarruf edip bir yerlerden arttırıyoruz. Bir başka konu da tahsilattaki performansı arttırmak gerektiğini söylüyoruz Haluk bey. Biz belediyemize emlak borcu veya bir başka yerden çok fazla şu süreçte bu konunun üstüne gidilmesini doğru bulmuyoruz. Ama şartlar daha rahatladığında inşallah bu konudaki performansın arttığını da inşallah hep beraber gözlemleriz" dedi.

Başkan Işıksu, "Genel olarak mümkün olduğunca tasarruflu, mümkün olduğunca az borçlanarak, mümkün olduğunca en verimli şekilde kaynaklarımızı kullanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz ve millete tahahüt ettiğimiz projelerimizi inşallah yerine getirmiş olacağız" dedi.