Mithatpaşa- Adapazarı hat kesimindeki altyapı çalışmaları nedeniyle Mithatpaşa- Pendik hattında hizmet veren Ada Treni, yolcu memnuniyeti ve konforu için başlatılan elektrifikasyon sistemlerinin iyileştirilmesi ve altyapı yenileme çalışmaları sonrasında artan hizmet kalitesiyle Adapazarı- Pendik arasında normal seferlerine bugün itibarıyla başladı. 

Ada Treni'nin aylar sonra Adapazarı Gar'ına girdiği ilk seferini TCDD Bölge Müdürü Necmettin Acar, Taşımacılık A.Ş. Haydarpaşa Bölge Müdürü Veysi Altınsu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman ile birlikte yaptı. 

Medyabar'dan Hakan Turhan'ın haberine göre, Adapazarı Garı'nda trenden indikten sonra Gar binası ve çevresini de gezen TCDD 1'nci Bölge Müdürü Necmettin Acar'dan Sakaryalılara müjde niteliğinde bir açıklama geldi. 

Acar yapılan sohbet esnasında " Sakarya'ya bu gar artık yakışmıyor. Çok eski ve ekonomik ömrünü tamamlamak üzere. İnşallah benim görev süremde bitirebiliriz diye temenni ediyorum ama Sakarya'ya en kısa zamanda yeni bir gar binası planlıyoruz. Proje ve hazırlıklarda bir aksilik olmaz ise 2023'e kadar da başlamayı belki de o tarihe kadar bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Acar ayrıca "Yeni tren garında trenlerin rahatlıkla hareket edecekleri alanların yanı sıra, alış veriş yapılacak ve yemek yenilebilecek alanların olacağı, üst katında büroların bulunacağı şehre yakışır bir tren garı hedefliyoruz" dedi. 

ADA TRENİ HAYDARPAŞAYA MUTLAKA GİRECEK

TCDD iştiraki Taşımacılık AŞ. Haydarpaşa Bölge Müdürü Veysi Altınsu'dan da yaptığı açıklamada "Yoğunluk nedeniyle Ada Treni Adapazarı-Haydarpaşa seferini şuan gerçekleştiremiyor." dedi. Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman'ın "Haydarpaşa olmazsa olmaz" sözü sonrasında "Haydarpaşa'ya treni mutlaka sokacağız. Tren trafik rahatlatıldıktan sonra Haydarpaşa'ya da girecek" dedi. 

“ Ada Treni 10 istasyonda Hizmet Verecek”

Rahat, konforlu, ekonomik ulaşımıyla yolcuların yoğun ilgi gösterdiği Ada Treni, 3 Eylül’den itibaren Adapazarı-Pendik arasında günde karşılıklı 5 sefer yaparken 4 pulman vagonu, 296 yolcu kapasitesiyle 10 istasyonda hizmet verecek.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Mithatpaşa-Adapazarı hat kesiminde yapılan altyapı çalışmalarıyla katener hattında ( elektrik telleri) 65 direk ve 4 bin metre tel yenilendi ve bazı kesimlerde ray değiştirme işlemleri yapıldı. Böylece hat kapasite ve kalitesi artırıldı.

Bu çalışmalar sürecinde TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Ada Tren seferlerine Kovid 19 pandemisi nedeniyle bir süre ara verilirken 20 Mart 2021 tarihinden itibaren Pendik-Mithatpaşa arasında tekrar hizmet vermeye başlanıldı ve vatandaşların mağdur olmaması için Adapazarı ile ulaşım TCDD Taşımacılık ve Adapazarı Belediyesi arasında yapılan protokol ile otobüslerle sağlandı.