//Esra Şenli'nin haberi//
Uçuş stresi ve telaş başta olmak üzere çeşitli nedenlerle uçakta ve havalimanında unutulan ürünler bir yıl depoda bekletildikten sonra açılan ihale ile satışa çıkarılıyor. İhaleye katılarak satışa çıkarılan ürünleri satın alanlar ise bu ürünleri uygun fiyatla satışa sunuyor.

Unutulan eşyaları satın alarak uygun fiyata satışa sunan ve İstanbul'da da gümrük mağazaları bulunan Çetin Şat, Adapazarı'nda da bir şube açtı. Salko Camii mevkisinde açtıkları mağazada satın aldıkları unutulan veya gümrükte faturasız yakalanan markalı ürünleri çok uygun fiyata satışa çıkardıklarını ifade eden Şat, "Spor ayakkabı, bebek arabaları, havalimanlarında unutulan valizler, çantalar, hediyelik eşyalar, pantolonlar... Çok fazla ürünümüz var. Satışa sunduğumuz ürünlerin yüzde 90'ı sıfır. Valizleri açtığımızda içerisinde çok kötü durumda olanları kesinlikle burada satışa çıkartmıyoruz. Elimizden geldiği kadar daha temiz ürünleri mağazamıza getiriyoruz." dedi.

Markalı ürünlerin fiyat aralığının dışardakilere oranla çok uygun olduğunu da söyleyen Şat, "Ama bizdeki ürünlerin %95'i orijinal buna rağmen dışardan daha uygun. Zaten gelen arkadaşlarda bunu görecektir. Bu tarz farklı ürünlere ilgi duyan herkesi bekliyoruz. Satın almalarına gerek yok. Yalnızca bakmaya da gelebilirler." dedi.

Mağazada bulunan çeşit çeşit markalı ürünler için herkesi mağazaya beklediklerini belirten Şat, "Elimde markasını vermeyeyim çok kaliteli ve popüler bir markanın montu var. Normalde bunu dışardan alacak olursanız 390 lira ama bizim mağazamız da 100 tl ve içi kaz tüyü. Normalde diğer mağazalarımız da 140 tl ama açılışa özel 100 tl yaptık burada. Marka olan terliklerimiz var. Onlar normalde 145 tl iken biz de 59 tl. Kaliteli erkek giysilerimiz var. 269 tl yerine 55 tl ye satıyoruz. Ama gelip görmeleri lazım. Bu söylediklerimiz aklımıza ilk gelen ürünler. Daha bir sürü çeşidimiz var. Herkesi bekliyoruz" dedi.