/Nurettin Eryılmaz ile Zeynep Eda Ateş'in haberi/

Adapazarı Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında yapıldı. Yeni yılın ilk toplantısında Başkan Işıksu, yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Türk Ticaret Bankası müzesiyle ilgili son durumu aktaran Başkan Işıksu, "Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Orada belli bir rakam netleşti, proje tamam. İhale aşamasına geldiğimiz noktada sayın Valimiz biz de bu işin içinde yer alalım dedi, Kültür Taşınmaz Varlıkları'ndan 600 bin liralık ödeneği bize serbest bıraktı. Restorasyon projesi hazır, önümüzdeki günlerde bunu da gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Ayrıca Ada Meydan Projesi'nin yapılacağı 3 bin metrekarelik alanda bin 40 metrekarelik Halkbank'ın hissesi bulunduğunu hatırlatan Başkan Işıksu, konuyla ilgili anlaşmanın tamamlandığını açıkladı.

Başkan Işıksu, "Yaklaşık 2 milyon 655 bin TL ödeyerek takası gerçekleştiriyoruz. Bu adım belediyemizin meydanda gerçekleştireceği proje için de bir ferahlama, bir rahatlama imkanı sağlamış olacak. Bir aksilik çıkmazsa bu hafta imzaları atmış olacağız.