Yeni Dönem Performansı ve Bütçesi Görüşüldü

Adapazarı Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda, 2021 yılı performans programı ile 2021 Mali Yılı Bütçesi ve izleyen iki yılın 2022-2023 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri ile ilgili komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. Ekim ayı ilk oturumunda, Adapazarı Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 61 ve 62. maddelerine istinaden hazırlanan 2021 Mali Yılı ve izleyen iki yılın 2022-2023 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri ile ilgili 15 Ekim 2020 tarihli Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanırken, Adapazarı Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi yüzde 21 artışla 222 milyon TL olarak onaylandı.

Yatırım ve Hizmet Bütçesi

Meclis Toplantısında ilk olarak söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr, 2021 Bütçesinde geçtiğimiz yıla nazaran daha iddialı bir program gördüklerini vurguladı. Vizyon projelerine önem verildiğini aktaran İr, belediyeciliğin projeleri hayata geçirerek vatandaşına en iyi imkanları sunmak olduğunu dile getirerek hazırlanan bütçede emeği geçenlere teşekkür etti.

İYİ Parti’den Müze Eleştirisi

Bütçe ile ilgili görüşlerini dile getiren İYİ Parti Meclis Üyesi Hüseyin Akçalışkan, 2021 yılı bütçesinde bazı müdürlüklerin bütçesinde kısıtlamaya gidilerek sosyal desteğe ilave bütçe aktarımının yapıldığını ve salgın döneminde önemli bir karar olduğunu belirterek teşekkür etti. Eleştiri ve önerilerini de dile getiren Akçalışkan, Adapazarı Belediyesi’nin yeni hizmet binasına acil ihtiyacı olduğunu, kentsel dönüşüme daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini, Pazar yerlerine ayrılan bütçenin ve şehir müzesi gibi projelere ayrılan bütçenin fazla olduğunu söyledi. Akçalışkan, “Türk Ticaret Bankası’nı Şehir Müzesi’ne dönüştürmenin şu dönemde anlamsız olduğunu düşünüyorum. Kaçımız misafirlerimizi müzeye götürüyoruz? Belediye müze yapmak yerine daha farklı hizmetlere yönelmelidir.” görüşünü meclis üyeleri ile paylaştı.

Sosyal Desteğe İlave Bütçe Var

AK Parti Meclis Üyesi Evren Çakırsoy ise konuşmasında, Plan ve Bütçe komisyonunun çalışması ile ilgili bilgiler verdi. Çakırsoy, “2020 yılı bütçesi 183 milyon TL olarak belirlenmişti. 2021 yılı Bütçesi 39 milyon TL artışla (yüzde 21) 222 milyon TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca Belediyemizin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne vatandaşlarımızın salgın dönemindeki ihtiyaçlarına bir nebze katkı olsun düşüncesiyle birçok müdürlükten bütçe kesintisine gidilerek ilave 1 milyon TL pay ayrılmıştır. Bu da Belediyemizin sosyal desteğe verdiği önemi göstermektedir. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Taahhüt Edilen Projeler Hayata Geçecek

Başkan Mutlu Işıksu, bütçeyi hazırlayan çalışma arkadaşlarına, Plan Bütçe Komisyonu’na ve bütçeyi onaylayan meclis üyelerine teşekkür etti. İYİ Parti Meclis Üyesi Akçalışkan’ın eleştirilerine cevap veren Başkan Mutlu Işıksu, “Bizim seçim öncesinde taahhüt ederek milletimizle paylaştığımız projelerimiz var. Onları ayrıntılı inceleyen herkes etap etap ne aşamada olduğumuzu rahatlıkla anlayacaktır. Yeni Belediye Binası ve kentsel dönüşüm de yine taahhütlerimiz arasında yer alıyor. Kentsel dönüşümde ne kadar hassas olduğumuzu bizi takip edenler bilirler. Kentsel dönüşümün metotları vardır. Belediye kendisi bu çalışmayı üstlenebilir, özel girişimle yapabilir ya da TOKİ ile birlikte yapabilir. Hepsi değerlendiriliyor ve sıkı bir çalışma içindeyiz. Hem ADA Meydan hem de kentsel dönüşümde projelerimizin ayrıntıları tamamlanmak üzere. Projelerimizin ayrıntılarını açıkladığımızda tüm soruların cevapları da bulunacaktır. Projelerin çalışma dönemi için olduğunu tekraren ifade etmek istiyorum. Daha ilk yılın sonunda hepsi ile ilgili sorular sorulmamalı ve takip edilmeli. Adapazarı’mıza her alanda çok önemli yatırımlar yapmayı sürdüreceğiz ve seçim öncesinde taahhüt ettiğimiz 32 projeyi dönemimiz içerisinde tamamlayacağız. Bizi izlemeye lütfen devam edin.” dedi.

ADA Pazar Güneşler İhale Sürecinde

Bölgesel Semt Pazarları ve Sosyal Tesislere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Mutlu Işıksu, “ADA Pazar Güneşler Yerleşkesi ile ilgili çok yakında ihale sürecimiz başlıyor. Daha önce ayrıntılarını paylaştığımız, bölge insanımızın bu alanda tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir yatırımı da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Yenikent Bölgemizi de çok önemsiyoruz. Birçok noktada pazarımız var ancak daha kapsamlı ihtiyaçlar var, tespit ettik, etap etap da hayata geçirmek arzusundayız. 15 Temmuz Camili – Karaman Çark Deresi Rekreasyon Projemizi de Yenikent Bölgemizde Çark Suyu kenarında DSİ’nin ıslah çalışmasının ardından hayata geçirmek istiyoruz. Yenikent bizim için oldukça önemli.” diye konuştu.

Kültür ve Sanata Değer Vermeyi Sürdüreceğiz

İYİ Parti Meclis Üyesi Akçalışkan’ın Şehir Müzesi ile ilgili eleştirilerine ayrıca cevap veren Başkan Mutlu Işıksu, “Kültür ve sanata verilen değer gelişmişlik göstergesidir. 1913 yılında ilk milli banka olarak kurulan, kuruluş aşamasından bugüne çok farklı, önemli ve anlamlı bir değer olan Adapazarı İslam Ticaret, Türk Ticaret Bankası’nın binasını müzeye dönüştürmek Adapazarı’mız için çok önemlidir. Evet, belediye olarak önemli görevlerimiz var hepsini yapmak için gayret gösteriyoruz. Ancak Şehir Müzesi, Millet Hamamı ve ADA Sahaf gibi anlamlı projelere de imza atmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ve O Binada Yıkım Tamam

Başkan Mutlu Işıksu, meclis toplantısının ardından Belediye Binası’nın teras katında, Belediye Binası’nın yanındaki binanın yıkım çalışmaları hakkındaki son durumu meclis üyeleri ile paylaştı.