Zor Yıllar Filmi Gösterime Sunuldu

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ekim ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın başarı hikâyesini konu edinen Zor Yıllar filmi gösterime sunuldu. Gösterim öncesi film ekibi ile söyleşi gerçekleştirilirken, filmin yapımcısı ve oyuncuları izledikleri yöntemleri katılımcılarla paylaştı.

Yönetmen ve Oyuncular Katıldı

Zor Yıllar Film Gösterimi ve Söyleşi programının ev sahipliğini Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu yaparken, filmin yapımcısı Yahya Yusuf, görüntü yönetmeni Ömer Yılmaz, oyuncular; Mehmet Fatih Yıldız ve İlker Okumuş ile moderatör Burcu Salihoğlu, filmin hikâyesini anlattı. Söyleşide konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Zor Yıllar” filminin önemli bir başarı hikâyesini konu edindiğini vurguladı.

Işıksu: “Tarihimize Sahip Çıkıyoruz”

Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın kıymetinin altını çizen Başkan Işıksu, “Adapazarı’mız her milletten insanın kardeşçe yaşadığı göçle oluşmuş bir şehirdir. Ayrıca halen mahalle isimlerinden de anımsayacağımız gibi emeğin değerine inanan insanların yaşadığı, ticari başarıların süregeldiği bir bereket şehridir de. Bir asır evvel yaşanan o zor yıllarda, adeta cephede iktisadi savaş veren bir avuç kahramanın hikâyesini konu edinen Zor Yıllar filminde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. O dönemde gerçekten büyük emek veren ecdadımızı da rahmetle yâd ediyorum. Bizler de biliyorsunuz, Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın tarihi binasını aslına uygun restore ediyor ve müze olarak şehrimize kazandırıyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz. Zorluklarla mücadelede örnek bir şehir olan Adapazarı’mızın tarihine sahip çıkıyor, geçmişindeki tüm güzellikleri hep birlikte yarınlara taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çelikel’den Teşekkür

Programın sonunda Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, katılımcılara teşekkür ederken, film ekibine hediye takdim etti.