Başkanı Ateş'in işte o açıklaması;

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtının meydan yenilenmesine feda edildiğini defalarca paylaşmıştık. Anıtın yeri değiştirilmiş, anıta ait olan arka duvarı ortadan kaldırılmış ve son derece uygunsuz bir yere konularak, anıtın, arkasındaki esnaf tabelalarının içine hapsedildiğini ifade etmiştik.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, basına ve vatandaşlara yaptığımız açıklamaların yani sıra Büyükşehir Belediyesi’ne 2 kez konuyla ilgili dilekçe verdik. Bir cevap alamadık. Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce’yi de konuyla ilgili ziyaret ettik ancak yine bir sonuç elde edemedik. 

Bize, anıtın düzeltilmesinin yeni bir maliyet getireceğini söyleyen Ekrem Yüce’nin geçen gün bir haberde, Sakaryaspor için meclis üyeleri ve başkanlardan bağış istediğini okuduk.!!!

Bir seneyi aşkın zamandır Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtının düzeltilmesini beklerken öğrendik ki; Geyve’de ki Atatürk anıtı da bir ‘meydan projesine’ feda edilecekmiş. 

Anıtın yerine, Geyve’yi temsilen ayva heykeli konulacakmış. Merak ediyoruz sırada hangi ilçe var? Hangi Atatürk  anıtı var?? Geyve ilçemizin tanıtımı elbette yapılsın. Ancak bu yapılırken Atatürk anıtının, ilçenin en dikkat çeken yerinden kaldırılması kabul edilebilecek bir şey değildir. Nedense bu ‘meydan projelerinde’ hep Atatürk anıtlarının yeri değiştiriliyor ya da kaldırılıyor.

Bu meydanlar anıta dokunulmadan yapılamıyor mu? Yapılmak istenen ayva heykeli için başka yer mi yok?? Kaldı ki; yerinde yaptığımız izlenimde, ayva heykelinin pek çok yurttaşımızın da söylediği gibi Geyve girişi-eşme kavşağına yapılabileceğini düşünüyoruz.

Ayrıca; eğer Atatürk anıtının şu an bulunduğu yerde trafik akışını engellediği düşünülüyor ise ki böyle bir söylem de var; ayni yere konulacak ayva heykeli trafiği engellemeyecek mi?

Büyükşehir belediyesine bir kez daha sesleniyoruz; demokrasi meydanında yarattığınız ayıba yeni bir ayıp eklemeyin.!

Anıtlar, heykeller, geçmişi geleceğe taşımanın, tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmamızın en güzel yoludur. Bu ülkeyi yedi düvelin elinden kurtarıp, bizlere tam bağımsız bir Cumhuriyet armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına her ‘vicdan’ sahibi siyasi de saygı duymalıdır.!

Geyve’deki Atatürk anıtı yerinde kalmalıdır. Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki anıtımız ise derhal eski görüntüsüne kavuşturulmalıdır.