Kuvvetli sağanak yağış Kocaali ilçesinde sel felaketine yol açtı. 

Kocaali'de aşırı yağan yağmurların neticesinde etkili olan sel felaketinde bazı ev ve işyerlerini su bastı, yer yer taşkınlar meydana geldi. Bazı vatandaşlar ve hayvanlarda sel nedneiyle mahsur kaldı. Sel ve taşkınların meydana geldiği andan itibaren Büyükşehir ekipleri, AFAD ekipleri ile UMKE ve şehirde bu alanda görev yapan sivil toplum kuruluşları, taşkının meydana geldiği bölgeye sevk edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve AFAD ekipleri, bölgeye hızla intikal ederek selin bıraktığı izleri tespit ve temizleme çalışmalarına başladı.

Sakarya İl AFAD Müdürlüğü, sel felaketinde görev yapan ekiplerin çalışmasının sonuçlarını açıkladı. İl AFAD Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kocaali ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 66 vatandaş ve çok sayıda büyükbaş hayvanın mahsur kaldığı yerlerden kurtarılarak güvenli bölgeye tahliyesinin sağlandığı bildirildi. 

Ayrıca açıklamada arama kurtarma çalışmaları kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 7 araç, 4 bot, 29 personel, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 10 araç 61 personel, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE biriminden 4 araç, 13 personel, Kızılay Derneği'nden 1 araç ve 2 personel, Sivil toplum kuruluşlarından SABAH arama ve kurtarma derneği 1 araç 6 personel, AFGD derneği 2 araç ve 8 personel, SAKE arama ve kurtarma derneği 2 araç, 1 bot, 7 personel, ANDA arama ve kurtarma derneği 3 araç, 12 personel, TAMGA derneği 1 araç ve 4 personel, SAKTİM derneği 2 araç ve 7 personel olmak üzere toplam 13 araç, 5 bot ve 150 personelin görev yaptığı kaydedildi. 
 
Meydana gelen sel ve taşkında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.