İşte Sakarya AFAD'ın açıkladığı o veriler...

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Korona virüs ( COVID-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılarak tüm dünyayı tehdit eder bir boyut kazanmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, Ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmuştur ve başvurulmaya da devam edilmektedir.

Bu tedbirler kapsamında özellikle yurtdışından dönen vatandaşlarımızın 14 gün süreyle gözlem ve izlemeye alınmalarına devletimizce karar verilmiştir.

1.Grup : (İspanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Ukrayna, Almanya, Hollanda, Ürdün)

(Geliş - 23 -24 – 25 Mart / Çıkış 6 – 7 – 8 Nisan) Çoğunluğu öğrenci olan 1.885 vatandaşımız,

2.Grup : (Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt)

(Geliş - 23 -24 – Nisan / Çıkış 8 Mayıs) Çoğunluğu çeşitli meslek gruplarından oluşan bu ülkelerde çalışan 655 vatandaşımız;

Olmak üzere toplam 2540 vatandaşımız yurt dışından getirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK'nın yurtlarında 14 gün süre ile misafir edilmişlerdir.

Bu süreçte AFAD Müdürlüğü olarak;

-Karantina süresince misafirlerimizin kaldığı 6 adet KYK yurdunda 30 AFAD personeli dönüşümlü olarak görev yapmıştır.

-Yurtlarda konaklayan misafirlerin beslenme dışındaki temel ihtiyaçları karşılanmıştır.

-Misafirlerin dışarısı ile irtibatları (yakınlarının getirdiği malzemelerin ulaştırılması vb. talepleri gibi) ve gerekli yönlendirmeler yurtlarda görev yapan AFAD personelleri aracılığıyla sağlanmıştır.

-Yurtların her türlü temizlik hizmeti ve buna ait lojistik, AFAD tarafından sağlanmıştır.

-Yurtlarda kalan 2 bin 540 misafirin karantina süreleri bitenler ikamet ettikleri illerine ücretsiz bir biçimde AFAD koordinasyonunda gönderilmiştir. 2540 misafirimizin ikamet ettikleri iller ve adresleri tek tek alınmış, buna göre güzergâh belirlenmiş ve 77 ilimize otobüslerle gönderilmişlerdir.

-Otobüslerle gönderilen misafirlerimize maske temin edilmiştir.

-AFAD Gönüllülerimiz koordine edilerek Kaymakamlıklarımızda oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" gruplarına görevlendirilmiş ve Valiliğimizce temin edilen Yardım kolilerinin dağıtımında, yaşlılarımızın ihtiyaçlarının tespit ve temininde görevlendirilmişlerdir.

-Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz bu süreçte de normal zamanda olduğu gibi 7/24 hizmetlerine devam etmiş, başta sağlık teşkilatımız olmak üzere süreçte aktif olarak görev yapan tüm kurumlara imkanlar ölçüsünde lojistik destek sağlamıştır.

-Değişik illerde 14 günlük karantina süresini doldurup ilimize gelen vatandaşımızın ikamet ettikleri adreslerde de 14 gün karantina süreçlerini doldurması için ilçe kaymakamlıklarıyla koordinasyonu AFAD il müdürlüğümüzce yapılmıştır.

-Tüm bu iş ve işlemler için AFAD Başkanlığımızca gönderilen acil yardım ödeneğinden yaklaşık 1.738.682,57 TL harcanmıştır.

(medyabar)