Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen eğitime; Orman Genel Müdürlüğü, Ağaçlandırma Dairesi Başkanı İbrahim Yüzer, Daire Başkan Yardımcısı M.Mustafa Tuncer, Fidanlık ve Tohum İşleri Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü Ayşe Toptan, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünden, Ağaçlandırma Şube Müdürü Talip Kavlak, Sakarya Orman Müdür Yardımcısı Yakup Eraslan, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Şahin Doğan, Şube Mühendisleri, Etüt Proje Başmühendisi Ziya Karagüzel, Hendek İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, İşletme Müdür Yardımcısı, Sakarya Orman Fidanlık Müdürü Mustafa Koçak ve Fidanlık Şefi, Bölge Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışan, 23 sözleşmeli orman mühendisi katıldı.

Eğitimin ilk bölümü, Hendek Orman İşletme Müdürlüğü, Süleymaniye Orman İşletme Şefliği, 2020 yılı ve daha önceki yıllarda tesis edilen Endüstriyel Ağaçlandırma sahalarında yapıldı. Endüstriyel Ağaçlandırma çalışmalarında bakım çalışmalarında dikkat edilmesi hususlar ve fidan dikimi uygulamalı olarak gösterildi. Arazi hazırlığından başlayarak, bakımların sonuna kadar geçen sürecin, her yıl düzenli olarak takip edilmesi gerektiği talimatlandı. Açılan toprak profilinde, ana horizonların oluşma sırası anlatıldı. Endüstriyel Ağaçlandırma arazi hazırlık çalışmalarında kullanılan üçlü riperli dozer ile toprak sürümü tatbiki olarak yapıldı.

Eğitimin öğleden sonraki bölümü, Sakarya Orman Fidanlık Müdürlüğü, Hendek Fidanlık Şefliğinde gerçekleştirildi. Aşılama teknikleri, ibreli ve yapraklı fidan üretimi, bakım çalışmaları, fidan yastıklarının hazırlanması, fidan üretim faaliyetlerinde kullanılan ekipmanlar, boylu fidan üretimi faaliyetleri yerinde anlatıldı.

​Fidanlıklarda, bölgenin ağaçlandırma çalışmaları için, kamunun, özel sektörün ve vatandaşlarımızın fidan talepleri doğrultusunda; tüplü, tüpsüz fidan yetiştirilmesinden, tohum üretimine kadar fidan üretimi faaliyetlerinin aralıksız devam edilmesi talimatlandı.

Bölge Müdürlüğünde geçtiğimiz yıl göreve başlayan sözleşmeli 23 orman mühendisinin katıldığı eğitimde arazi çalışmaları yerinde uygulamalı olarak yapılarak tamamlandı.