Yaz ayında 8 noktada 320 öğrenci ile Kuran-ı Kerim, İslami ilimler, sosyal ve sportif etkinlikler ve eğitici-öğretici yarışmalar yaparak öğrencilerin milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olmaları yolunda yoğunlaştırılmış bir yaz et programı gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın gözlendiği programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, YAZ-ET´in önemine değinerek öğrencilerin yaz tatili boyunca hem eğlenip hem öğrendiğini, bu etkinliklerin kış boyunca da devam edeceğini söyledi.

GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Okulların kapanması ile birlikte tatlı bir telaşa kapıldıklarını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Çelik: “Bizler yaz geldiğinde heyecanlanıyoruz. Çünkü yazın umudumuz olan geleceğimiz olan gençlerimiz ile yaz etkinlerimizde buluşuyoruz. Artık bir gelenek haline gelen yaz etkinliklerimiz bu yılda yoğun faaliyetlerle güzel bir şekilde tamamladık.

ÇOCUKLARINIZ EMANETİMİZDİR

Sizlere de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanetlerinizi elimizden geldiğince kolladık. Gözettik. Kendi evlatlarımızdan ayırmadık.

Bu nokta kıymetli hocalarımızı da anmak istiyorum. Bu yıl bizim içinde çok özel bir yıldı. Programımızın tamamında liseli genç kardeşlerimiz görev aldılar ve hamdolsun verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getirdiler. Evlatlarınızla yakından ilgilendiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.

KENDİ GÜNDEMLERİMİZE DÖNMELİYİZ

Zor günler yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki uykularımızı kaçıracak bir haberle karşılaşmamış olalım. Her gün başka bir gündemle karşılaştığımız bu günlerde kendi gündemlerimizi unutur olduk. Hatta daha ileri gidelim. Kendimizi unutur olduk. Ailemizi, anne babamızı, evlatlarımızı, komşumuzu unutur olduk.

Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmaların temelinde bu soruna cevap aramak yatmaktadır. Bizler yeniden hatırlamanın bayraktarlarıyız. Kim olduğumuzu nereden gelip nereye gittiğimizi hatırlamalıyız. Bu topraklardaki sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.

ETKİNLİKLER KIŞ DÖNEMİNDE DEVAM EDECEK

Bu kapsam da sadece yazın değil kış döneminde de çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Hazırlıklarımız tamam. Ortaokul öğrencilerimizle kaşif gruplarında, liseli öğrencilerimizle karavan gruplarımızla eğlenirken öğrenmeye devam edeceğiz.

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ KURULUYOR

Yeni projelerinden bahseden Çelik: “MÜSİAD Sakarya Şubesi ile beraber şehrimiz için hayırlı bir çalışmaya imza attık. Anadolu Gençlik Derneği olarak gençlerimize mümkün olduğunca geniş bir çerçevede hizmet vermeye gayret ediyoruz. Hedefimiz, protokolümüzün süreceği 3 yıl içinde 100 öğrenci yetiştirmek ve bu yetişen öğrencilerden başarılı ve istekli olanların ilgili

eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır. İstiyoruz ki geleceğimizi emanet edeceğimiz kardeşlerimiz bizlerden çok daha iyi, çok daha önemli seviyelere gelsin.

Bu eğitimden mezun olan gençlerimizle birlikte önümüzdeki yıllarda Teknofestlere katılarak bilgimizi ve becerimizi test edeceğiz. Teorik ve pratik eğitimi bir arada alacak olan öğrencilerimizin bu hybrid modelle çok kısa zamanda çok yol kat edeceğini düşünüyoruz. Ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek olan Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi kapsamında ilk etapta mülakatla alınan 14 öğrenci ile eğitimlerimize başladık. Kış döneminde yeni genç kardeşlerimize hizmet vermek istiyoruz. 3 yıl içinde toplam 100 öğrenciye Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi verilmesi hedefleniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerde görev alan teşkilat üyelerine teşekkür ederek sözlerini nihayete erdiren Çelik: “Yaz Etkinlerinde gençlerimizi şuurlu birer Müslüman, vatanına ve bayrağına “ardına bakmadan ben varım diyerek” sahip çıkan birer genç olmaları için yoğun çaba sarf eden Yaz-et komisyonumu tebrik ederim. Sakarya AGD olarak ”Bir milletin asıl gücü topu tankı tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır şuuruyla Sakarya’mızın her mahallesinde çalışmalarımıza azim ve gayretle devam ediyoruz, Yaz Bizimle bir başka sloganıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaları okul döneminde de devam ettireceğiz. Programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük bir coşkuya sahne olan programlarda hazırladıkları Kur’an-ı Kerim, tiyatro, şiir, marşlar ve ilahiler okuyarak çeşitli oyunlar ile izleyenleri hem duygulandırdılar hem güldürdüler. Çocuklarının başarılarını takip eden aileler duygu dolu anlar yaşadı.

YAZET kapanış programı öğrencilere ve öğretmenlerine katılım sertifikaları verilerek sona erdi.