Çelik açıklamasında şunları söyledi:

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile yazılı bir açıklama yayınladı.

Özgür ve çok sesli bir medya ortamının, şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatı olduğunu ifade eden Çelik, "Bugün, "Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılıyor. Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı vardır. Milletçe yakaladığımız güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik, beraberlik ve bütünlük içinde bütünlüğümüzün temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, başta basın camiasının olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır. İnanıyorum ki basınımız bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir.

Türk basını, tarihin her döneminde vatandaşımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmiştir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının yüksek standartlara kavuşturulması medyamıza daha da güç kazandıracaktır. Basın mensuplarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi temel gündemlerimizden biri olmalıdır.

Doğru, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı ile zor şartlarda fedakârca görev yapan değerli basın mensuplarımıza başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyor, #10OcakÇalışanGazetecilerGünü'nü tebrik ediyorum.” dedi.