Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), faizin bir kurtuluşmuş gibi gösterilmesini eleştiren açıklaması sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Anadolu Gençlik Derneği’nin “Sizinle bir sosyal deney yapalım mı?” sorusuyla hazırladığı bir dakikalık video, çok sayıda hesap tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımda faizin haram olduğu vurgusu yapıldı. Videoda siyah bir ekrana 10 saniye bakılması ve bu süre içerisinde siyah ekrana “beyaz” denmesi istendi. 10 saniye geçtikten sonra siyah ekranın beyaz olmaması gibi, hakikatin de değiştirilemeyeceği vurgulandı. Aynı şekilde Allah’ın koyduğu haram ve helal kurallarının da değiştirilemeyeceğine dikkat çekildi.

İYİYİ VE GÜZELİ ANLATMAK SORUMLULUĞUMUZ

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya İl Başkanı Ali Ahmet Çelik, konuyla alakalı olarak şunları kaydetti: “ Koronavirüs günlerinin, ülkemiz ve yöneticilerimiz için bir tefekkür ve ibret hali olduğunu düşünürken dün açıklanan; “kurtuluş”, “ bayram”, “destek” vb. kavramlarla yansıtılan faizli paketler bu süre zarfında sadece vakit kaybettirir. Milletimiz bir beladan kurtulurken, inancımız tarafından yasaklanan faiz belasına kurtuluşmuş gibi sevk edilmesi üzücüdür. Faiz haramdır! 40 türlü belanın mikrobudur! Helal ticarete, eve, arabaya haram bulaştırılmamalıdır! Âlimlerimizin, hocalarımızın, kanaat önderlerimizin, STK temsilcilerimizin ve bilenimizin bilmeyenlere faiz belasını anlatarak aydınlatması en önemli sorumluluğumuzdur.”

TOPLUMU KORUMALIYIZ

Toplumda yaygınlaştırılan her türlü kötülüğüm er geç ailelerimize bulaşacağını ifade eden Çelik: “Sadece faiz değil ilahi kelamın yasak kıldığı her ne varsa bütün hükümleri dikkate almalıyız. Bizim dinimiz yaşanması muhtemel en mükemmel en güzel şartları oluşturmuştur. Tek yapmamız gereken uyarıları dikkate almak ve huzuru her hanede ve her sokakta ikame etmektir.” dedi.

ÇÖKÜŞÜN BAŞLANGICI

Faiz kullanımının muhakkak hayal kırıklığı ile neticelendiğinin altını çizen Çelik: “Koronavirüs sebebiyle çok zor günler geçiyoruz. Uzun zamandır evlerimizden çıkamadık. Haliyle sürekli evde oturmanın verdiği sıkıntıyı toplumun belli bir bölümü alışveriş yaparak gidermeye çalışıyor. Unutulmamalıdır ki aşırıya kaçan her şeyin insana zararı dokunur. Böyle bir dönemde alım gücünü arttırmak için faizi öne sürmek toplumu intihara sürüklemekten farksızdır. Faiz kullanarak ihya olunmaz. Ancak imha olunur.” İfadelerini kullandı.

YENİ MODELLER VE KAYNAKLAR ÜRETİLMELİ

Yapılan bir yanlışı düzeltmek için hep birlikte hareket edilmesinin önemini vurgulayan Çelik: “Amacımız hiç kimseyi yermek değil, aksine bir yanlış varsa bu yanlışı yapanları da korumak ve ikaz etmek şiarımız olmalıdır. Derdimiz üzüm yemek. Yapılan bir yanlışa hep beraber dur demeliyiz ki yanlışta olan kardeşlerimize de faydamız dokunsun.

Toplumdan var olan bir ihtiyaca merhem olmak için zehir değil ilaç kullanılmalı. Var olan ihtiyacı gidermek için bütün sivil toplum kuruluşları ile istişare edilmelidir. Toplumun her kesimine faydası dokunacak iktisadi, içtimai, ahlaki modeller geliştirilmeli ve bir an önce sosyal hayatta uygulanabilir hale getirilmelidir.” dedi.