Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi İl Başkanı Ali Ahmet Çelik, Mısır'daki idamların bir an önce durdurulması ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

Kardeş ülkemiz Mısır’da demokrasi ile seçilen Sn. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbe ile devrildiği 2013 yılından bugüne Sisi yönetimi kurduğu rejime muhalif olan herkes için Mısır’ı açık bir cezaevi haline getirmiştir. Bu süreçte on binlerce sivil siyasi nedenlerle tutuklanmış, işkence görmüş, uydurma dosyalarla kendini savunma/savundurma hakkı olmadan askeri mahkemelerde yargılanmıştır. Mısır’da yargı süreci sivil Mahkemeler tarafından değil, askeri mahkemeler tarafından yürütülmektedir. Alınan kararlar adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir. Bugüne dek yüzlerce kişi idam cezasına çarptırılmış, aralarında Üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 91 kardeşimizin idam cezası infaz edilmiştir. İdam cezası alan çoğu sivil Mursi’yi destekleyen Müslüman Kardeşler teşkilatının üyelerindendir.

Yakın zamanda Müslüman Kardeşler teşkilatının Dr. Muhammed elBiltaci gibi önde gelen siyasi liderlerinin içinde bulunduğu 12 kişi hakkında da idam cezası onanmıştır. Söz konusu idam cezalarının infazının bundan öncekiler gibi ansızın yapılması kuvvetle muhtemeldir. Bu bağlamda, başta Türkiye olmak üzere İslam Ülkeleri Liderleri’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ve D8’in bu konuda toplanıp caydırıcı kararlar alarak Mısırdaki damların infazını durdurmaya yönelik fiili adımlar atılmasını bekliyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi olarak bizler Mısır’ın İslam ümmeti içerisindeki itibarlı pozisyonuna geri gelmesini arzu ediyoruz diyen Çelik; ‘‘Verilen bu siyasi idam kararları Mısır’ın hem İslam coğrafyasında hem de dünyada prestijini hızla aşağı çekmektedir, Zalim Sisi Yönetimi bu zulümlere ivedi bir şekilde son vermelidir’’ dedi. Zulüm asla ebedi olmayacak, kötülük muhakkak hüsrana uğrayacaktır. Kim hangi planın içinde olursa olsun adil bir düzen muhakkak tesis edilecektir. Muhakkak ki akıbet muttakilerin olacaktır…