Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi, hafta sonu Taraklı'da 2 gün süren 47. dönem planlama toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya, Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik ve yönetim kurulu katılım sağladı. Tüm komisyonlar sırasıyla sunumlarını yaparken, geçmiş bir yıllık dönem değerlendirmesi ve gelecek bir yıllık dönem içerisindeki faaliyetlerin planlanmasını gerçekleştirdi. Toplantının devamında komisyonların tamamının katılımı ile istişare edilecek konular değerlendirmeye açıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik: “Bölgemizde ve İslam dünyasında yaşanan olayları göz önüne aldığımızda bu yılki çalışmalarımızda her zamankinden daha çok gayretli olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Ve çalışmalarımızı faaliyetlerimizi ona göre şekillendireceğiz. Selamlaşacağız, hediyeleşeceğiz, yüzümüzden tebessüm eksik olmayacak. Yaptığımız mücahedeyi en güzel şekilde kardeşlerimize anlatacağız. Teşekkür beklemeyeceğiz ama teşekkür etmesini bileceğiz. Modele uygun çalışacağız. Bu yıl Sakarya halkının karşısına birbirinden farklı projeler ve etkinlikler ile çıkacağız. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun bizler her zaman dik durmalı ve hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam etmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ 7’DEN 70’E HERKESE ULAŞMAK

Derdi olan bir ekip olduklarının altını çizen Teşkilatlanma Başkanı Celal Aydın: “Anadolu Gençlik Derneği kurulduğu günden bugüne ismiyle müsemma olarak ülke gençliğinin derdiyle dertlenmiş topluluktur. Sadece ülke olarak değil insanlık olarak zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde gençlere kimliğini hatırlatmak çok daha fazla önem kazanmıştır. Bizlerde bu doğrultuda planlama toplantımızı icra ettik. Bir yıl boyunca Sakarya’mıza yediden yetmişe nasıl faydalı oluruz? Sorusuna cevap aradık. İnanıyoruz k bu yıl çok daha güzel projelere hep beraber imza atacağız. İstiyoruz ki Sakarya’da derdi dinlenmemiş, ocağı tütmemiş bir tek insan kalmasın. Bu minvalde hazırlamış olduğumuz bir yıllık etkinlik takvimindeki projelere hiç vakit kaybetmeden uygulamaya başlayacağız. Güzel haberleri ilerleyen zamanlarda hep beraber alacağız.” dedi.

HER GENÇ BİR YARINDIR

Erken yaşlarda sosyal, kültür ve akademik anlamda doğru yönlendirilen çocukların bulundukları coğrafyanın mayası olacağını ifade eden Ortaokullar Komisyonu Başkanı Furkan Topçu: “Türkiye genelindeki tüm ortaokul öğrencilerine yönelik sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin organize edilmesi hususunda ciddi bir planlama yaptık. Sakarya’da yaşayan gen fidanlarımızın yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlar inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız. Ortaokullar öğrencilerinin eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri için rehber olmak en önemli hedeflerimizdendir. Çocukların okumaya olan ilgilerinin artması adına kaşif gruplarımızda birbirinden renkli etkinlikler ile yeni döneme hazırız. Sadece akademik ve sosyal eğitimler değil aynı zaman her geçen daha çok zorlandığımız öğrenci ile velileri arasındaki bağın kuvvetlenmesi adın da önemli çalışmalarımız olacak. Eğitimler ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek milli ve manevi değerlerine bağlı, topluma fayda sağlayacak ve gelecek nesillere yön verebilecek nesiller yetiştirmek için tek eksiğimiz bizimle aynı tastan çorba içecek öğrencilerime ulaşmak. . Her genç bir yarındır anlayışıyla çıktığımız bu yolda, her bir gencimiz bizim için çok değerlidir. Sakarya’nın her kesiminden evlatlarımızı Kaşif Grubu çalışmalarımıza bekliyoruz.” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ GENÇLERİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK

Gerçekleştirilen planlama kampının verimli ve eğlenceli geçtiğini belirten Liseler Komisyonu Başkanı Yusuf Sadra Özen, “Komisyonlarımızdaki kardeşlerimiz ile toplantımızı yaparak genel merkezimizin çizmiş olduğu

yol haritasına göre Sakarya gençliğine ulaşabilmek için yapılacak çalışmalarımızı planladık. Dönem boyunca yapacağımız okul başkanı atama çalışmaları, karavan grubu çalışmaları, Cuma sohbetleri, okuma grupları, Düşünce Okulu gibi salon programlarıyla gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine, ailesine, çevresine ve Rabbi’ne karşı sorumluluklarının farkında olabilmesi için gayret edeceğiz. Toplumda huzursuzluğun had safhada olduğu bu dönemde Anadolu Gençlik Derneği olarak yapmış olduğumuz çalışmalar gençlerimizin geleceğine ışık tutacaktır. Biz bu kardeşlerimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız” ifadelerini kullandı.

DÜŞÜNCE OKULUNDA YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Proje hakkında bilgi veren Özen: “Geçtiğimiz yıl başlattığımız Düşünce Okulu projesinde verimli bir dönem geçirdik. Projeye dahil olan arkadaşlarımızın gelişimini aileleri ile birlikte gözlemledik. Bu yılda 9. Sınıfa başlamış 20 öğrencimizi projemize dahil edeceğiz. 30 Eylül tarihine kadar Düşünce Okulu kayıtlarımız devam edecek. Yeni dönem için bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Ekibimize yeni katılacak arkadaşlarımızı bekliyoruz. Öğrenmeyi ve eğlenmeyi seven gençler bizlere ulaşabilirler.” dedi.

Bütün bir yılın tetkik edildiği oturumların tamamlanmasının ardından dilek-temennilerin ifade edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle planlama toplantısı nihayete erdi.