Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Mart Ayı il değerlendirme toplantısını ilçe başkanları ilçe teşkilatlanma liseler ve ortaokullar komisyon başkanlarının katılımı ile gerçekleştirdi. Divan toplantısına il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra Genel Merkez Üniversite Komisyon Başkanı Nurullah Güngör, Liseler Komisyon Başkanı Ahmet Ziyaüddin Kılınç ve Ortaokullar Komisyon 1.Bölge Başkanı Burhaneddin Sırmalı katıldı.

AGD Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik’in konuşması ile başlayan Şube Divan Toplantısı, ilçe başkanlarının ve şube yönetiminin aylık faaliyet raporları ile devam etti. Toplantı sonrası birim başkanları kendi aralarında yaptıkları toplantılar ile gündemi değerlendirdi.

KAYBEDECEK TEK BİR GENCİMİZ YOK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik: “Pandemi sürecinde birçok problemle karşı karşıyayız. Bu olumsuzluklar arasında maalesef ki en az gündem olan konu evlatlarımız. Çocuklarımızı gündemimize daha az almamızın nedeni henüz görünür bir problemle tam olarak karşılaşmamış olmamızdan kaynaklanıyor. Sanki bir hayal âleminin içerisindeyiz. Lakin bu rüya fazla uzun sürmez. Eninde sonunda gerçeklerle yüzleşeceğiz. Siz kıymetli çalışma arkadaşlarımdan ricam sokaklarımıza, evlerimize sahip çıkalım. Bu dönemde yapabileceğimiz ne varsa hangi programla gençlere ulaşabiliyorsak o programları icra edelim. Kaybedecek vaktimiz yok. Kaybedecek tek bir gencimiz yok.” dedi.

EKRANLARI KONTROL ALTINA ALINMALI
Çocukların ekran başında geçirdikleri sürenin endişe verici noktalara ulaştığını ifade eden Çelik: “Ekran bağımlılığı anne babalar için endişe verici bir konu. Pandemi sürecinde online dersler nedeniyle çocuklarımızı kendi rızalarıyla ekran başına oturttuk. Eğitim dışında çocuklarımızı ekranlardan elimizden geldiğince uzak tutmalıyız. Aksi takdirde dışarısı ile bağlantısı olmayan sanal hayatlar yaşayan insanlar yetiştireceğiz. Aile Rehberi’nin bu anlamda bizlere biraz olsun yol göstereceği kanısındayım. Arkadaşlarımız ciddi bir çalışma ortaya koydular. Gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

YETİŞKİNLER ONLARI DİNLEMELİ
Rehberde, ebeveynlerin pandemi döneminde çocukları ile karşılaştıkları problem karşısında izleyeceği yöntemler hakkında bilgiler veriliyor. Çocukların stresle baş etmesinde yetişkinlerin onları dinlemesi ve duygularını kabul etmesinin önemli olduğu hatırlatılan rehberde, etkili iletişimin ve çocukları doğrudan bilgilendirmenin gerekliliği vurgulanıyor.

Aile Rehberi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Ortaokullar Komisyonu Başkanı Mevlüt Yürür: “Hazırladığımız çalışmayla ailelere bu gelişim döneminde destek vermek, onlara rehberlik ederek bu dönemin en ideal şekilde geçirilmesini sağlamak istiyoruz Çocuklara zaman ayırmanın önemi hepimizin ortak düşüncesidir. Aile rehberinde çocuklarla birlikte yapılacak aktivitelerin çocukların psikososyal ve fiziksel gelişimleri için sağlayacağı yararları ifade ettik. Çevremizden aldığımız tepkilerden anladığımız kadarıyla iyi ve faydalı bir çalışma oldu.” dedi.

ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ DİNLEYİN
Aile Rehberi’nin yanı sıra ülke genelinde tüm ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan Siyer-i Nebi Yarışması çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Yürür: “Ergenlik dönemindeki çocuklarda diğerlerine göre daha hızlı fiziksel, psikolojik ve sosyal değişimler meydana geliyor. Bu dönemde gençlerimizi dinlemeliyiz. Her birinin ideali fikri yapısı bir diğerinden farklı oluyor. Gençlerimize çok yönlü bir şekilde yargılamadan ve anlamaya çalışarak yaklaşmalıyız. Bizlerde gençlerimize iyi örnekler sunmak ve onların güzel projelerde yer almasını sağlayarak kendilerini ifade edecekleri farklı mecralar oluşturabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Siyer-i Nebi Yarışmasını yurdun her köşesinde gerçekleştireceğiz. Pandemi koşullarından dolayı sınavımız bu yıl internet üzerinden online olarak yapılacak. Yarışmaya Ortaokul ve Lise yaş grubunda olan bütün arkadaşlarımız katılabilecekler.” ifadelerini kullandı.