Anadolu Gençlik Derneği Liseler ve İmam Hatip Komisyonları, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan öğrencilerinin evlerine kitap dağıtımına başladı. Komisyon üyeleri hijyenik ortamda hazırlayıp paketledikleri eserleri, Düşünce Okulu adı ile başlattıkları eğitim faaliyetlerine katılım sağlayan öğrencilerinin evlerine sosyal mesafe kuralları içerisinde kitapları dağıtyorlar.

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu Başkanı Yusuf Sadra Özen konu ile ilgili şunları söyledi: "Şu anda ülkemiz dahil tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele etmektir. Bu hastalıkla mücadelenin en önemli tedbiri kişisel hijyen ve evde kalarak bireysel izolasyonu sağlamaktır. Elbette ki evlerimizde geçireceğimiz bu süreci aile bağlarımızı güçlendirmek için bir fırsat olarak görmeli ve birlikte geçireceğimiz zamanın kıymetini bilmeliyiz. Sosyal izolasyonu elimizden geldiğince sağladığımız bu dönemde kültür ve sanat alanlarından uzaklaşmamak manevi anlamda kendimizi daha da kuvvetlendirmek için gerekli tüm koordinasyonu sağlıyor, vaktinizi verimli geçirmek için ilgilendiğimiz öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz.”

DÜŞÜNEN VE SORGULAYAN BİR NESİL

Koronavirüs nedeniyle evlerinde bulunan gençlerin vakitlerini daha verimli geçirmeleri adına eğitim programlarının hazır olduğunu ifade eden Özen: “İlgilendiğimiz gençlerin bu süreçten en az hasarla ve güçlü bir şekilde çıkmaları adına çeşitli eğitim programları hazırladık. Düşünce Okulu adını verdiğimiz bu program dâhilinde öğrencilerimizle Haftalık ayet ve hadis ezberleri yapıyoruz. İki günde bir belirlediğimiz makaleleri öğrencilerimiz okuyarak müzakere ediyoruz. Amacımız düşünen, müzakere eden, sorgulayan bir nesil yetiştirmek.” dedi.

TÜM İLÇELERE KİTAP DAĞITIMI

Sakarya’nın tüm ilçelerine ulaşarak ilgilendikleri öğrencilerin evlerine kitaplarını ve eğitim programlarını ulaştırdıklarını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği İmam Hatipler Komisyonu Başkanı Emrah Yesir: “Düşünce Okulu eğitim programı zamanı ve mekanı aşan bir çalışmadır. Bu program ile sadece dersliklerde değil evlerde de gençlerin kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz.” dedi.

ZAMANI ETKİLİ KULLANMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Bu süreçte zamanın ne kadar önemli olduğunun farkına varmaya başladığımızı ifade eden Yesir: “Koronavirüs sürecinde bir kez daha anladık ki zamanımız çok kısa ve de bir o kadarda kıymetli. Boşa harcayacak tek bir saniye bile yok. Her anımızı planlamalıyız ve yaşadığımız toprakların sorumluluğu gereği kendimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu minvalde Anadolu Gençlik Derneği Liseler ve İmam Hatipler Komisyonları olarak yoğun bir hazırlık aşamasından sonra Düşünce Okulu eğitim programına başladık. Program dahilinde öğrencilerimizle Siyer, Kur’an Kıssaları, Örnek Şahsiyetler gibi okumalar gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

İSLAM DEKLERASYONU KİTABI DAĞITILDI

Program dahilinde eğitimlerin aksamaması adına ilçe ilçe kapı kapı gezerek geçlere ulaştıklarının altını çizen Yesir: “Sakarya’mızın her ilçesine uğrayıp öğrencilerimizle hemhal olup kitaplarını dağıtıyoruz. Önümüzdeki süreçte Aliya İzzet Begoviç’in İslam Deklarasyonu kitabını okuyacağız. Kitabı öğrencilerimize ulaştırdık. Bu zorlu süreçte bizde elimizden geldiğince yükü omuzlamaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz ve yeni projelerimizle çalışmalarımıza gücümüz yettiğince devam edeceğiz.” dedi.