Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, yeni partinin genel başkanı olarak ilk kez Sakarya'ya geldi. Gelecek Partisi Sakarya İl Binasını ziyaret ederek partililerle buluşan Davutoğlu, burada açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilen sokağa çıkma yasağının bu şekilde alınan kararlarla kabul edilemez olduğunu ifade ederken, 15 Haziran'da yeni bir ekonomik reformu da açıklayacağını belirtti.

Sakarya için aksayan projeleri gündeme getirmeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, ilimize başbakanlık yaptığı dönemde verdiği bin yataklı şehir hastanesi sözüyle ilgili olarak, "1000 yataklı şehir hastanesine başbakan olduğumda söz vermiştim. Eğer başbakan olarak görevime devam etseydim bu proje biterdi" dedi.

Tank Palet Fabrikası'ndaki temel problemin şeffaf olmamasından kaynaklandığını söyleyen Davutoğlu, "Yurt dışından finansman yapılması ve savunma sanayine yatırım yapılması doğrudur" şeklinde konuştu.

Sakarya'nın partinin kuruluş aşamasında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Haziran ayının Gelecek Partisi için yoğun geçeceğini belirtti.