Haber/Esra Şenli

Dünyanın lider yetiştiren önemli organizasyonlarında olan AIESEC Sakarya Şube Başkanı Yunus Emre Saatçı beraberinde Finans Sorumlusu Latif Eryaşar, İnsan Kaynakları Sorumlusu Buket Bayraktar ve Pazarlama Sorumlusu Eren Yılmaz ile Halk54.com’u ziyaret etti. Dernek olarak ülkenin her yerinde önemli çalışmalar içinde olduklarını anımsatan Başkan Saatçı, önümüzdeki Mart ayı sonralarına doğru Sakarya’da konferans düzenleyeceklerini belirtti.

Üniversite öğrencileri ile mezunları için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan derneklerinin çalışmalarından bahseden Başkan Saatçı, içinde bulundukları organizasyonun farklı ülkelerdeki genç yeteneklerle şirketleri ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturduğunu belirtti. Değişimin her alanda önemli olduğunu anımsatan Saatçı, Sakarya’daki etkinlikleriyle ilgili önümüzdeki süreçte daha etkin olacaklarının da altını çizdi.   

AIESEC hakkında...
2. Dünya Savaşı’ndan sonra 1948 yılında, yedi farklı ülkeden yedi farklı gencin dünyada kültürlerarası etkileşimi oluşturabilme hayali ile bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Dünyayı tek bir insan ve tek bir stajla aynı anda değiştirebilmeyi uman yedi genç sayesinde bugün AIESEC, üyelerine hem gelişim hem de yurt dışı staj fırsatı sağlayan bu kurum olarak dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu haline gelmiştir.

Dünyamızın geleceğinin şekillenmesinde pozitif role sahip olunması her genç insanın sorumluluğundadır. Bu kapsamda genç bireylerinin potansiyellerini kullanması için şansı ve gerekli aracı hak etmesi gerektiğine inanmaktayız. Gençlere global ve pratik tecrübeler sunarak dünyayı farklı açılardan görmelerini amaçlarken, değişime açık bireyler olmalarına da katkı sağlamaktayız. Bu doğrultuda gelecekleri için doğru adımı atabilmelerinin temellerini oluşturmalarına yardımcı oluruz.